Активен е пазарът на складовете за електронна търговия за храни

...
Активен е пазарът на складовете за електронна търговия за храни
Коментари Харесай

"БГсклад": Пазарът на индустриални имоти се сви с 90% след извънредното положение

Активен е пазарът на складовете за електронна търговия за храни и медикаменти.

© Георги Кожухаров Пазарът на индустриални площи в България се сви с съвсем 90%, откакто беше въведено изключително състояние, поради пандемията на 13 март. Това заяви Симеон Митев, притежател на " БГсклад ".

Онлайн платформата предлага над 7000 настоящи предложения за складови и индустриални площи, само че при потребителските запитвания има забележителен спад. " Инвеститори, производители и търговци, консултантски компании, компании за съоръжение и крайни консуматори - всички са стъписани и комплицирани. Огледите са съвсем спрени. Консултантите работят с клиентите си основно онлайн ", споделя Митев.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики През идващите няколко месеца той чака закъснение на интензивността на наемателите, купувачите и вложителите, като заобикаля да прави прогнози с цените на парцелите.

На фона на общия спад има и сегмент, в който се следи раздвижване - поради повишеното търсене на артикули от първа нужда. Това са хранилища за електронна търговия. При това, в случай че преди две години са били желани тези с локация в центъра към периферията, в този момент се търсят складови площи покрай жилищните и централни елементи. Симеон Митев чака в бъдеще това да докара до строителство на многоетажни хранилища, каквато наклонност има и в други градове.

Пазарът в страната

" Пазарът на индустриални парцели предстоящо ще се охлади, само че не може да се срути изцяло. Все отново става въпрос за парцели - най-сигурната инвестиция в дълготраен проект ", разяснява Атанас Ласков, представител на " БГсклад " в Пловдив.

" В такива моменти се появяват и доста " имотни мародери ", които чакат да изкупят на безценица атрактивни активи ", добавя той. Затова препоръките към клиентите са да не вършат неразумни или рискови ходове, в случай че не се постанова. И да внимават по какъв начин ръководят капитала си съгласно обстановката.

" Заради въведените ограничаващи ограничения, интензивността на клиентите понижава, без значение от техния интерес ", разяснява Валентин Косев, представител на " БГсклад " за Бургас. При търсенето на хранилища по Черноморието си споделят думата и неразбираемите вероятности пред идващия летен сезон.

" Щетите от спешното състояние върху пазара на бизнес парцели се усещат първо и главно върху сезонния ритейл и хорека бранша. Работата в индустриални и складови обекти към този момент се задържа на нормалните си равнища. Така е и в търговията на едро. Осезаем растеж сега се следи в логистичните действия, разяснява Тони Танев, представител на " БГсклад " във Варна.

Бисер Първанов, представител на " БГсклад " за Видин, също счита, че " работата ще понижи размера си, само че няма да спре изцяло ". Ако страните стигнат до договорка, няма спънки тя да се реализира. Връзките са по телефон, документите се дават по мейла, изяснява той.

Дигитални решения за отдалечена работа

Една от главните промени, които са в ход е въвеждането на цифрови решения за отдалечена работа. Както изяснява Ангел Иванов от офиса в Плевен такива са виртуални огледи с 360 градусови обиколки на парцели, снимане с дрон, предаване онлайн от обекти в действително време пред клиенти.

Мислят се и облекчения на клиентите при сключване на документи - да вземем за пример, подарък електронен автограф, отдалечено подписване на контракти, безкасови интервенции с разплащания и депозити и други

Пазарна информация за контакт с клиентите

Друга посока е да се " зареждат " клиентите с съответна информация за пазара на бизнес парцели и с професионални препоръки, с цел да могат да се приспособяват към него. В " БГ склад " са създали селекция на хранилища в цялата страна, подобаващи за предпазване на хранителни артикули, медикаменти и други.

Освен това във Варна да вземем за пример, оферират на клиентите си събеседване по сериозни въпроси, засягащи локалния пазар на бизнес парцели. Предоставят настояща и синтезирана пазарна информация в действително време. Услугата се предлага отдалечено и безвъздмезно - в телефоненн диалог с брокер, профилиран в съответния сегмент.

Като цяло от платформата считат да употребяват настоящето мъртвило в работата им, с цел да я приспособяват към новите условия и да вкарат в нея нови практики и технологии.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР