Ако внимателно се следят новините в западните медии, може да

...
Ако внимателно се следят новините в западните медии, може да
Коментари Харесай

Руский мир: Третата световна война започна?

Ако деликатно се наблюдават новините в западните медии, може да се получи усещането, че Третата международна война може да стартира всеки миг. Психозата и нервността се изкарват съвсем всекидневно. Сериозно се обмислят разнообразни разновидности за развиването на събитията и потреблението на оръжия за всеобщо поразяване, разяснява Фонд „ Руский Мир ".

Не дотолкоз от дълго време като на процедура решено се представяше вероятното нахлуване на Русия към страните от Балтийско море и се проучиха разновидностите за водене на бойни дейности. При това се признаваше, че Европа не я чака нищо хубаво. Съединени американски щати, които също се намират в обсега на съветските ракети, не се загатваха.
Може би, поради вкоренени обичаи, изчисленията се градят на обстоятелството, че Америка, какъвто е казусът с предходните две международни войни, ще бъде в положение да си седне там, зад океана, да понесе единствено номинална загуба на своите сили, ситуирани отвън нейните граници. Наистина, освен това никой не загатва, че напредъкът е отишъл надалеч напред и президентът на Русия Владимир Путин по време на речта си пред Федералното заседание описа за същинските благоприятни условия на актуалното съветско оръжие.
Вашингтон обаче се опасява от надалеч по-слабата от Русия Северна Корея, която има доста по-скромен нуклеарен капацитет. Перспективата за разлъка с няколко от своите градове и няколко милиона от своите поданици (Пхенян организира тестови изстрелвания на своите междуконтинентални ракети, и в зоната на обсега им се намират и Ню Йорк, и Вашингтон), някак си, при цялата войнствена реторика за опцията Северна Корея изцяло да бъде унищожена, по никакъв начин не „ въодушевява Белия дом ".
Но за всичко по реда му.
Лондон, нормално работи като основател на някои антируски начинания, както в този момент във връзка със случая на двойния сътрудник и някогашен чиновник на съветското ГРУ полковник Сергей Скрипал и в този момент твърди, че той е токсичен по заповед на съветските специфични служби (самата Англия не се тормози, че няма доказателства, защото задачата на напълно друга... ). Твърденията са в непристоен звук, който по никакъв начин не се съчетава с станалия като фирмен жанр на индиферентното английско държания.
Така прозвуча речта на министъра на защитата на Англия Гевин Уилямсън. Той буквално посъветва Москва „ да се дръпне встрани и да млъкне ".

Реакцията на съветското министерство на защитата се забави. „ Що се отнася до грубите изрази на английския министър на защитата към Русия, то при липса на действителни резултати в служебната активност, очевидно те са единственото останало в арсенала на въоръжените сили на Нейно Величество ", по този начин разяснява прессекретарят му генерал-майор Игор Конашенков.
Въпросът не е в думите. Не е и в това, че Москва, в навечерието на президентските избори и Световното състезание по футбол, няма потребност да " трови " предателя по подобен другоземен метод. Това съгласно специалистите в региона на разузнаването е по-полезно за американските и английските разследващи организации, опитващи се по този метод да се възползват от своя някогашен и в този момент изцяло ненужен сътрудник.
Нека сравним обстоятелствата.
Съединени американски щати съвсем всекидневно привикват изключителни съвещания на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, чиято цел е да се упрекна управлението на Сирия и Русия в организацията на някои " химически офанзиви против цивилното население в покрайнините на Дамаск ", а точно в Източна Гута, от които терористите не престават да заплашват жилищните региони на сирийската столица, в това число и съветските дипломатически задачи.
Доказателствата за такива офанзиви също не се появяват. И в този момент този „ подарък " от страна на Лондон.
Следва да се напомни, че в отговор на хипотетичната „ химическа офанзива " Съединени американски щати към този момент изстреляха през април 2017 59 крилати ракети „ Томахоук " от своите кораби в Средиземно море по сирийската въздушна база „ Шайрат " в провинция Хомс. Както се оповестява, в базата участваха съветски военни съветници. Тогава като причина стана „ химическата офанзива ", провеждането на която от страна на сирийското държавно управление никой не потвърди.
Началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия В. В. Герасимов разиска ситуацията в Източен Гута с ръководителя на Комитета на началниците на американските въоръжени сили Джоузеф Дънфорд. Телефонният диалог се организира по самодейност на съветската страна. Министерството на защитата на Русия съобщи, че във всички военни обекти в Сирия, Дамаск, както и в предградията му, има съветски военни съветници и военна полиция.
В случай на опасност против тях, въоръжените сили на Руската федерация ще употребяват ограничения за бойно влияние по средствата за въздушно нахлуване, както и против техните носители. С други думи, ще смъкваме американски самолети и ще потапяме кораби. Това е съществено и би трябвало да бъде отрезвяващо за евентуалния агресор, който се пробва с цялостна мощ да резервира терористичните организации под собствен надзор в Сирия.
Разбира се, никой няма да отприщи нуклеарна война. Но Третата международна война към този момент е в ход. Тя не стартира даже и след добре известните събития в Либия, когато анализаторите предизвестиха, че идната в този лист ще бъде Сирия. Тяхната прогноза, за жалост, беше изцяло оправдана. Все по-голям брой страни се вливат в орбитата на районните войни. И единствено с общи старания на този развой няма да се даде да се популяризира.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР