Ако вие сте от тези щастливци, които нямат голям или

...
Ако вие сте от тези щастливци, които нямат голям или
Коментари Харесай

Без отпуск тази година? Станете турист в собствения си град

Ако вие сте от тези щастливци, които нямат огромен или никакъв годишен отпуск, би трябвало ви незабавно концепция по какъв начин да съумеете въпреки всичко да си починете. Пътуванията към отпуска, планирането, промяната на режима и следваканционната меланхолия могат да са доста натоварващи, тъй че не бързайте да завиждате, а направете собствен личен проект.

Какво в действителност е почивката? Тя надалеч не е лентяйстване, нито изтощителни пътешествия. Почивката е да смениш ситуацията, да видиш, преживееш нещо ново, да направиш това, което те кара да си благополучен и да освободиш мислите си от грижи и отговорности, С такава конфигурация, а не по обвързване - да се отиде на един курорт, да се похарчат едни пари и да се потопим в някакъв нехарактерен другояче за нас метод на живот, ваканцията е на всички места, където сме ние. Да, даже и да не напуснем личния си град.

Идеи за отпуск в града

Когато планираме пътешестване, учим дестинацията си, нали? Какво може да се види, нещо забавно за историята, културата на мястото, чертаем направления. В този случай е същото. Много малко хора могат да се похвалят, че познават града си в действителност добре. Потърсете информация, най-добре от библиотека за вашия град, тъй като там се намират краеведски книги, които ги няма в интернет. Водете мемоари и планирайте.

Купете си от някой музей или туристически център, в случай че има в града ви. В брошурите и материалите за туристи постоянно се научават неща, за кооито не подозираме. А и вие нали сте екскурзиант, дръжте се като подобен. Там ще намерите и карта на града, с която ще ви е по-лесно, макар технологиите. И това си има сексапил, нали?

Рязко сменете нормалното си всекидневие. През някой уикенд отидете на ресторант или бар, които до момента не сте посещавали. Нещо тотално друго. Попивайте новата конюнктура, опознавайте постоянните клиенти, пробвайте ядене или коктейл, които са типични. Отпуснете се и се забавлявайте.

Приберете се от работа по друг маршрут. Предпочитаме нормално най-краткия път, свършваме нещо в допълнение на път към у дома. Изберете нещо ново - минете по други улици, приберете се пешком.

Направете си еднодневен излет в парка. Почти всеки град има парк или някаква околност, която е подобаваща за излет. Планирайте през целия ден навън. Първоначално може да ви доскучее, само че в случай че преодолеете порива да си тръгнете на втория час, ще ви се стори напряко, че не сте в града си, а на напълно друго място. Вземете книга, музика, храна и приятна компания. Но и сами - отново е задоволително отпускащо.

Отидете на хотел, още по-добре, в случай че има басейн и/или СПА център. Още един метод да се почувствате като че ли не сте в града си. Ако имате и сътрудник, напряко става едно обичайно сантиментално бягство. Но във всеки случай изполвайте усамотението за нещо, за което постоянно сте мечтали. Забравете телефона и тв приемника. Четете, посетете СПА центъра, попечете се, хапнете в тамошния ресторант.

Позволете си да се изгубите в личния си град. Да, отидете на място, на което до момента не сте и просто обикаляйте из улиците, снимайте, разговаряйте с продавачките, пийте кафе в кварталното кафене. в Днешно време е в действителност мъчно да се изгубите, само че пробвайте и не мислете коя улица къде ще ви изведе. Така се откриват страхотни гледки, дребни секрети местенца, цветя и градинки, кучета и котки, налягали по первазите.

Опитайте да си освободите някой петък и организирайте малко бягство отвън града с другари, с обичания човек, напълно сами. Посоката няма огромно значение. Т.нар. дълъг уикенд може би ще бъде най-хубавото, което ще получите това лято, направете изпитание и го направете.

Тъжно е, в случай че всичките ви другари демонстрират фотоси и описват за пътуванията си в чужбина, за морските разходки и за планините. Но както с всичко друго - и това е въпрос на настройка. Може би ще изкарате повече пари по този начин или се постанова да запазите работата си, в случай че се лишите от отпуск. Опитайте се да се зарадвате на техните ваканции и помислете за вашата. Кое ви отпуска, кое ви прави щастливи? Понякога промяната на ситуацията, скъпата екскурзия не може да реализира същинска отмора. Направете го за себе си.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР