Ако тенденцията на хоспитализации се запази, то до няколко дни

...
Ако тенденцията на хоспитализации се запази, то до няколко дни
Коментари Харесай

Данчо Пенчев: Системата скоро ще е в колапс

Ако наклонността на хоспитализации се резервира, то до няколко дни лечебната мрежа ще бъде в колапс. Това сподели шефът на РЗИ - София Данчо Пенчев по Българска национална телевизия.

„ Ще свършат опциите на лечебните заведения да обслужват пациенти. Персоналът е константна големина и не може да поеме повече от предоставените му задания “, сподели още той и прикани за схващане към въвеждането на ограниченията, които влизат в действие от на следващия ден.

„ Всяка една мярка, която ние вкарваме - дали на територията на София, или в цялата страна, от нея се чака някакъв резултат в някакъв избран период. Не мога да кажа коя е най-тежката мярка за софиянци, защото ограниченията, които вкарваме сега са много и засягат доста хора в друг персонален проект “, изясни Данчо Пенчев.

Той разяснява и позицията на ресторантьорите за това да бъде затворени всичко или нищо. „ Тук не става въпрос за вземане предвид с техните претенции, а за разбор от страна на специалистите и щабовете. Те взеха тези ограничения. Ако по този начин подходим към въпроса, ние сме съгласни с тях. Мерките, които ве въеждат от на следващия ден, са в резултат на много сериозен разбор “.

Данчо Пенчев означи, че времето от четвъртък, когато бе взето решението за ограниченията, до понеделник, след като те влизат в действие, е прозорец за подготовка на обществото.

„ Ресторантьорите имат продукция, която би трябвало да бъде осъществена. Родителите би трябвало да провеждат гледането на децата си. Колкото и да приказваме, че вкарваме ограниченията на база единствено за избран вид публични прослойки или бизнеси или обществени групи, всички за наранени от ковид “. Той уточни, че преди ден при направено епидемиологично изследване в заведение е станало ясно, че целият личен състав от заведението е инфектиран с ковид.

Директорът на РЗИ – София акцентира, че няма по какъв начин да подсигурява, че ограниченията ще са в действие за 10 дни.

„ Данните, които получаваме се обработват непрекъснато, вършат се разбори. Ние не можем да подсигуряваме, че в границите на тези 10 дни, ще кажем: „ Спряхме разпространяването “. Нашата вяра и това, което обсъждаме, е, че би трябвало да запазим най-малко равнището, на което сме сега, а не да вървим нагоре. Бяхме в хипотезата на един по-оптимистичен вид, само че той не се сбъдна “.

Той уточни, че от началото на годината в София са направени над 4 100 инспекции.

„ В Столицата от началото на година са направени над 4 1000 инспекции. Проверките са на хранителни обекти заведения, МОЛ-ове, учебни заведения, детски градини, пазари. 340 са санкционираните. 219 индивида са санкционирани за не носене на маски. Това са хора, които просто са в своето държание, пробвайки се да бъдат истински и бунтари. Обикновено тъкмо тези хора, когато им се случи нещо, се оплакват от това, че здравната система, не им обръща задоволително внимание. Софиянци съблюдават ограниченията “. Данчо Пенчев означи, че постоянно е имало закани по отношение на проверяващите и специалистите.

Директорът на РЗИ-София акцентира, че има рисково повишаване на броя на заболели учители и педагози в детски градини и учебни заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР