Ако търсите задълбочено изследване на най-новите тенденции, свързани с моделите

...
Ако търсите задълбочено изследване на най-новите тенденции, свързани с моделите
Коментари Харесай

Нулев понеделник – за или против новата тенденция на работното място

Ако търсите задълбочено проучване на най-новите трендове, свързани с моделите и режими на работа, ще ви разочароваме с нещо малко и всъщност.    Това е така наречен Bare-minimum Monday – най-новата фраза на работното място, която притегля вниманието след към този момент поостарелите термини Great Resignation (Голямото непринудено овакантяване, почнало при започване на 2021 година след пандемията от COVID-19.) и Quiet Quitting (Тихото овакантяване, отнасящо за чиновници, които не поставят предстоящите от мениджърите им повече усилия).  Минималният понеделник значи тъкмо това, което подсказва името му: усмиряване в първия ден от работната седмица като тип механизъм за справяне с всичко, което следва.

Мариса Джо Мейс, основател на TikTok, която сега работи за себе си, се счита за най-активен разпространител на термина.    Когато осъзнава какъв брой страхове от идната работна седмица я връхлитат в неделя, тя взема решение, че нещо би трябвало да се промени. Така се ражда ритуалът ѝ да прави минимума в понеделник, споделя MarketWatch.   „ Не организирам срещи и го карам постепенно през първите два часа – без технологии и без инспекция на мейли. Просто върша каквото би трябвало, с цел да се усещам добре при започване на деня “, споделя тя. 

Не всички обаче възприемат тази наклонност, смятайки, че минималният понеделник би трябвало да има своите граници.   „ Няма нищо неприятно в това да започнете постепенно деня си, само че какво ще стане, в случай че планът, върху който работите, се е сблъскал с ненадейно, само че голямо затруднение? Ами в случай че ваш сътрудник е болен и би трябвало да покриете неговите отговорности? “, разяснява Марта Александър за Evening Standard.   Тя означи също, че нулевият понеделник не е толкоз ново разбиране: „ Кой не е имал забързан и тежък уикенд и не е сядал на бюрото си в понеделник заран с мисълта „ Просто би трябвало да оцелея идващите осем часа “, примирявайки се, че това няма да е най-динамичният ден в кариерата му? “   В обява на Business Insider Мариса Джо Мейс споделя, че към този момент е получила много рецензии след въвеждането на термина от хора, които допускат, че тя е представител на капризно потомство, „ което не познава цената на упоритата работа “.   Тя е съгласна, че минималният понеделник „ не е реален за всички “, само че не се отхвърля от главната си теза: че не би трябвало да оказваме прекомерно огромен напън върху себе си при започване на работната седмица. В последна сметка по-бавният метод може да ни направи по-продуктивни.   „ Правя повече, когато съумявам да смъква напрежението “, споделя тя. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР