Ако сте във взаимоотношения от доста време, вероятно сте преживявали

...
Ако сте във взаимоотношения от доста време, вероятно сте преживявали
Коментари Харесай

Може би е време да сложите край на връзката си

Ако сте във взаимоотношения от много време, евентуално сте преживявали сложни моменти, в които просто чувствате, че не можете да продължите. Но нещо се случва и вие като че ли намирате сили и някак си продължавате. Не след дълго обаче сте изправени пред същата алтернатива – и по този начин – още веднъж и още веднъж. Питате се дали си заслужава и не е ли време да сложите край.
В идващите редове ще ви споделим няколко сигнала, които демонстрират, че може би е по-добре да продължите живота си, само че разграничени. Ето ги и тях:

Вече не можете да поддържате връзка
Вероятно е имало миг във връзката ви, когато вие сте били по-буйни и намерено и енергично сте защитавали гледните си точки. Но към днешна дата това не е по този начин. Усещате, че все по-рядко вие и вашият сътрудник обсъждате съответни тематики, било то позитивни или негативни. Когато зародят проблеми, забелязвате, че и двамата предпочитате да замълчите и да не изпадате в непотребна борба. На този стадий можете да предпочетете да не казвате нищо, вместо да изгладите нещата.

Не изпитвате никакво предпочитание за секс
Съвсем обикновено е да преминавате през най-различни интервали във връзката си, даже и в полово отношение. Ако към момента усещате индивида до вас непосредствен, споделяте интимни моменти и се радвате на компанията си (дори без да вършиме секс), това може да значи, че просто сте в подобен интервал. Но в случай че не желаете никакъв физически контакт с него, а мисълта за секс даже ви отвращава, евентуално краят на вашите взаимоотношения е пристигнал.

Имате разнообразни цели и не се подкрепяте
За да бъде сполучлива една връзка, върху нея би трябвало да се работи. За да можете да вървите напред като двойка, вие би трябвало да отделяте време един за различен. Няма нищо по-хубаво от споделените прекарвания – без значение дали те са щастливи или не чак толкоз. Но в случай че в последно време усещате, че вашият сътрудник не е до вас във значимите моменти, че постоянно няма време или предпочитание за това… Вероятно е пристигнало време да сложите край.

Не си представяте бъдещето си дружно
Ако имате връзка с някого, обичате го, изпитвате откровени благосклонности към него, само че нямате предпочитание да планирате общото си бъдеще – евентуално този човек просто не е за вас. Това никога не значи, че сътрудникът ви е неприятен или неподобаващ. Просто може би бихте били по-щастливи, в случай че пътищата ви се разделят.

Не получавате това, което желаете
Дори и в най-хубавата връзка може да се получи по този начин, че не всеки път вие да получавате това, което желаете. Но когато приказваме за съществени неща, като да вземем за пример вашите прочувствени потребности, тогава вие сте в цялостното си право да желаете от колегата и да получите това, което ви кара да се чувствате задоволени. Ако индивидът до вас не се пробва да направи каквито и да е взаимни отстъпки или пък да се опита да разбере вашата позиция в този момент, може би той в никакъв случай не би могъл.

Партньорът ви ви малтретира
Трябва да сте наясно, че в една връзка насилието (било то и малко), без значение физическо или психическо, не трябва да бъде толерирано по никакъв метод! Както и да сте стигнали до този стадий, би трябвало да знаете, че вие заслужавате нещо по-добро. Вашият сътрудник не трябва да ви унижава, наскърбява, да ви кара да се чувствате безполезни или пък уплашени.

Вече не се чувствате щастливи
Въпреки че това е една от най-очевидните аргументи, доста хора, които са във връзка се пробват да потискат отговора на въпроси от вида: “Наистина ли съм щастлива с този човек? “ Понякога наподобява по-лесно да продължите по остарелия метод, вместо да имате смелостта и да се застъпите за личното си благополучие. Може би просто си намирате оправдания и отлагате неизбежното. Ако пък усещате, че нещо с вас не е наред, може би е по-добре да прекратите връзката си и да останете за прочут интервал сами, с цел да преосмислите от какво имате потребност, преди да се впуснете в нова връзка.

Харесвате ли това, в което сте се трансформирали?
Една остаряла сентенция гласи: „ Кажи ми какви са приятелите ти, с цел да ти кажа какъв си. “ Същото можем да кажем и за взаимоотношенията. Съвсем обикновено е да се измененията през времето, до момента в който сте във връзка. Но в случай че от вашата същинска персона не е останала и диря, изгубили сте увереността си, в случай че сте станали намусени, тъжни и депресирани – може би индивидът с който прекарвате дните си има несъмнено отрицателно въздействие върху вас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР