Ако сте решили, че искате да започнете свой бизнес, трябва

...
Ако сте решили, че искате да започнете свой бизнес, трябва
Коментари Харесай

Как да регистрираме фирма?

Ако сте решили, че желаете да започнете собствен бизнес, би трябвало да бъдете осведомени с изискванията и метода на регистрирането на вашата бъдеща компания. В тази публикация ще разберете по какъв начин да извършите това в няколко стъпки.

Ще се изненадате какъв брой дребни старания ще са ви нужни, с цел да регистрирате вашата компания, само че това е по този начин, защото България се стреми да подтикне допустимо повече хора да основат собствен личен бизнес, за разрастването на стопанската система в страната. Именно поради това, с цел да регистрирате вашето дружество, се нуждаете само от персонална карта или паспорт. Необходимото време, което би трябвало да отделите е към 1 час, а общите разноски - към 150 лева

Както споменахме, регистрирането на предприятието можем да разделим на няколко лесни стадия, с които всеки от вас ще се оправи извънредно елементарно и бързо.

Първият стадий и може би най-важният, това е изборът на свободно име на компанията. Може да помислите за това авансово, с цел да не губите време при попълване на бланките. Нашият съвет е името да бъде автентично и неповторимо, нещо елементарно запаметяващо, което в същото време да звучи авторитетно.

Втората стъпка от регистрирането на вашата компания е попълването на нужния пакет документи. За всички документите е най-досадният развой, само че е неминуем. Необходимо е да се изготвят Учредителен акт (съдържа всички значими данни за предприятието), единодушие за приемане на ръководство и пример от подписа (спесимен), който би трябвало да е нотариално удостоверен и подписан от шефа, Декларация по член 13 от Търговски закон (деклариране на истинността на показаните актове), Декларация по член 141 от Търговски закон, Адвокатско пълномощие, Съгласие и автограф на шефа, да се внесе капитала в банка по желание и да се заплати държавната такса.

След това следва входирането на документите в ТР (Търговски регистър). Това се случва посредством подаването на пакета с попълнените документи. След като бъдат деликатно прегледани, биват входирани в Търговския указател от длъжностното лице по регистрацията на компании.

 компания

В случай, че документите са попълнени правилно, името е свободно и са спазени условията на закона за документите, вашата компания ще бъде записана до 24 часа след входирането на документите. Но при положение на нередности ще получите инструкции по отношение на коригирането на документите или в най-лошия случай - отвод от регистрация.

Последната и най-вълнуващата стъпка е приемането на ЕИК (Единен Идентификационен Номер, така наречен БУЛСТАТ). Това ще се случи, в случай че целият развой е осъществен вярно и компанията е подготвена. Този код е неповторимият номер на компанията, състоящ се от 9 числа и служи за идентификацията ѝ пред държавните органи и институции.

След като безусловно всичко е готово, е належащо да декларирате започването на активността на компанията пред Национална агенция за приходите (Национална организация по приходите), а когато завършите и тази стъпка, вашето дружество е готово да стартира работа.

Стартирането на личен бизнес е виновна задача и изисква неотклонен труд и неизменност. Но посредством предприемането на тази стъпка вие спомагате за развиването и разрастването на държавната стопанска система, за по-голям достъп на хората до техните потребности, а и на вас самите за сбъдването на фантазиите ви.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР