Ако сте подтиснати – значи живеете в миналото. Ако сте

...
Ако сте подтиснати – значи живеете в миналото. Ако сте
Коментари Харесай

12 от най-великите философи разкриват тайната на щастието

Ако сте подтиснати – значи живеете в предишното. Ако сте обезпокоени – значи живеете в бъдещето. Ако сте в мир със себе си – живеете в сегашното.

“Няма път към щастието: щастието е пътят ” — Сидхарта Гаутама Буда.

“От всички форми на предпазливостта, предпазливостта в любовта евентуално е най-фатална за същинското благополучие ” — Бъртранд Ръсел .

“Щастието е възприятието за възходящата мощ, за предоляната опозиция ” –.

“Тайната на щастието не е в това да търсиш повече, а в това да развиеш способността да се наслаждаваш на по-малко ” – Сократ.

“Човекът, който прави всичко, което води до щастието и зависи от себе си, а не от други, е приел най-хубавият път към това да живее щастливо ” – Платон .

“Научих се да диря щастието, като лимитирам желаниета си, вместо като се пробвам да ги удовлетворявам ” – Джон Стюърт Мил .

“Колкото повече човек разсъждава над положителни намерения, толкоз по-добър ще е неговият свят и светът като цяло ” — Конфуций.

“Най-големите богатства на човечеството са вътре в нас и ние можем да ги достигнем. Мъдрият човек е удовлетворен от своята орис, каквато и да е тя, без да желае да бъде това, което не е ” — Сенека .

“Ако сте подтиснати, значи живеете в предишното. Ако сте обезпокоени, значи живеете в бъдещето. Ако сте в мир със себе си, живеете в сегашното ” — Лао Дзъ .

“Животът не е проблем, който би трябвало да бъде позволен, а действителност, която би трябвало да се преживее ” — Сьорен Киркегор .

“Щастието е като пеперуда; колкото повече го преследваш, толкоз повече ще ти се изплъзва, само че в случай че насочиш вниманието си към други неща, то ще се появи и ще кацне леко на рамото ти ” — Хенри Дейвид Торо .

Инфо: Profit.BG

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР