Ако смятате, че полицейското наблюдение с технология за лицево разпознаване

...
Ако смятате, че полицейското наблюдение с технология за лицево разпознаване
Коментари Харесай

Полицейски софтуер за лицево разпознаване набеди 2000 души за престъпници

Ако смятате, че полицейското наблюдаване с технология за лицево различаване е призрачен сън, който може да се случи единствено в Китай , по-добре помислете отново. Миналата година в Южен Уелс полицията тества своята фантастична нова технология за различаване на лица на феновете по време на финала на Шампионската лига сред Реал Мадрид и Ювентус. Но за разлика от метода, по който китайското държавно управление съумя да се похвали за триумфа си, уелската полиция е малко по-назад с над 2000 подправени положителни сигнала , които нейната система е направила.
Автоматизираната система за различаване на лица или AFR (Automated Facial Recognition) е идентифицирала 2470 евентуални нарушители. От този огромен брой обаче, се оказа, че 2 297 или 92% са подправени позитивни сигнали. Макар разпознаването на лица да не е съвършено, това към момента е много неприятно число.

Уелската полиция съумя бързо да отбрани триумфа на своята система AFR. Тя твърди, че през последните 9 месеца откогато тя е била в приложимост, използването ѝ докара до 450 арести и сполучливи присъди. Нито един път не е имало непозволено арестуване, направено на подправен позитивен сигнал и управляващите не са получила никаква тъжба от страна на обществеността. Част от това, несъмнено, е с помощта на потреблението на здравия разсъдък от полицията. Тя въпреки всичко проверява разпознатия евентуален нарушител, преди да арестува.

Не е изненадващо, че не всички са уверени в сполучливите резултати и не оправдават евентуалните нарушавания на поверителността при сканиране на хора, постоянно без тяхното познание и единодушие. Това е съвсем действителна версия на футуристична полицейска страна. За благополучие или за жалост, полицията в Южен Уелс към този момент няма триумфа в наблюдението, както в Китай, и просто получава с изображения с неприятно качество, които провокират не арести, а рядкости.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР