Ако Северна Корея извърши ядрен опит, САЩ веднага ще поискат

...
Ако Северна Корея извърши ядрен опит, САЩ веднага ще поискат
Коментари Харесай

При ядрен опит от страна на Северна Корея, САЩ ще поискат още санкции срещу Пхенян

Ако Северна Корея извърши нуклеарен опит, Съединени американски щати незабавно ще изискат в Организация на обединените нации усилване на глобите против Пхенян, предизвести американската посланичка в организацията след неуспеха предходната седмица на американска резолюция против КНДР, блокирана от Китай и Русия, съобщи Франс прес.

Запитана ще има ли нов опит да се прокара резолюция против Пхенян в Организация на обединените нации, Линда Томас-Грийнфилд, чиято страна през май бе ръководител в Съвета за сигурност, отговори изрично: " Със сигурност, ще го създадем! ".

Обаче " би трябвало първо да използван глобите, на които към този момент имаме право ", преди, " естествено, да настояваме за спомагателни наказания, както се опитахме да прокараме в последно време ", акцентира през вчерашния ден американската дипломатка.

След като Китай и Русия постановиха на 26 май в Съвета за сигурност несъгласие върху американска проекторезолюция, засилваща интернационалните наказания против Пхенян и неговите пускове на балистични ракети, Вашингтон упрекна Москва и Пекин, че вдъхват храброст на КНДР, и даде обещание нови едностранни наказателни ограничения. Северна Корея разполага с балистични оръжия и атомни бомби, само че съгласно дипломати още не е съумяла да сплоти тези технологии и да се снабди с ракети с нуклеарни бойни глави.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР