Ако се замисляш за това, как веганстстово би променило живота

...
Ако се замисляш за това, как веганстстово би променило живота
Коментари Харесай

Как веганството започва да променя живота ти

Ако се замисляш за това, по какъв начин веганстстово би трансформирало живота ти, значи той към този момент се трансформира. Това е повече от това да обмисляш всяко едно хранене. Независимо по какъв начин си стигнал до подобен метод на хранене и въобще - на живот, по желание или по естествена смяна на храненето, той е доста по забележителна смяна от едно хранене. И въпроси като " Какво ще си сложа на сандвича? ", " Къде остават всички тортички и бисквитки, които боготворя? " и " Ами сиренето, маслото и топлото мляко с какао? " са единствено най-външната изява на този изменен метод на живот.

За мнозина обаче веганството не съставлява проблем. Някои хора го избират по здравословни аргументи и лекарска рекомендация, а други се вземат решение на значимата стъпка, откакто са изгледали не едно и две отричащи убиването на животни клипчета в интернет. Трети ненадейно откриват, че са станали вегани, без да го тръбят и без даже сами да виждат. Всички те обаче се хранят и живеят доста по-различно от множеството хора.

“Веганството е повече от да правиш „ вярното ” нещо. Ти избираш дали това е вярното нещо или не, да започнеш или не. А може би то към този момент се случва с теб. Важното е, че ти определяш. ”

Как ще се промени живота ти с веганството:

Да станеш веган ще бъде една от най-големите промени, които си правил:
Подобно на доста други неща и събития в живота, веганството опира до построяването на табиет. Консумираният тип храна е извънредно значим, също както и това ти да правиш избора за него, а не противоположното. Решението да се заемеш с нещо благотворно за теб самия се явява най-хубавото лекарство за психологичното и физическото ти здраве.

Ето един образец: Обичаш сирене, постоянно си обичал, със сирене са те хранили от бебе. Фактът, че избираш да го изключиш от менюто си, значи мощ, воля и предпочитание за смяна. Факт е още, че той си задоволително мощен, с цел да не се поддадеш на инерцията, на която сме подвластни множеството хора. Знаейки, че си взел сходно решение, към този момент стартира да се усеща потребен и важен.

Веднъж направил тази крачка, показа си какво би могъл да постигнеш по-нататък!

Ти си част от нещо значимо, което може да промени света. Зад веганството стоят доста значими хрумвания за бъдещето на индивида, на света, на екологията. Храненето е единствено част от тях, само че то е един от главните способи, посредством които хората сме подвластни един от различен. Това е един от методите също да се откачим от порочните системи. Затова и в случай че продължаваш да правиш едно и също нещо, резултатите няма да търпят изменение и няма да промениш нищо - може да мразиш грубото отношение към животните, което даже те кара да се чувстваш отговорен, купувайки готово месо от магазина, само че ти не правиш нищо по въпроса. Веганството е твоят персонален избор да спреш и започнеш нещо, което напълно зависи от теб.

Съвсем естествено, ще се намират и такива, които ще споделят „ Ако станеш веган, няма да спреш това. ” Вероятно е да са прави, само че по какъв начин би схванал, в случай че не си опитал? Цялото човечество би могло да стои зад това опрощение и да изпитва „ виновност ”, само че в случай че ти вложиш всичките си старания в нещо, то последвалият резултат няма да закъснее. Да, може да бъде дребна смяна, само че не и никаква.

Ще гледаш на храната по друг метод, ще ѝ се наслаждаваш повече

Изключвайки животинските артикули от менюто си, пред теб се откриват безчет нови хрумвания, с които да експериментираш в кухнята. Цяло едно предизвикателство! Появява се и възприятие на вътрешна сигурност, която припомня, че всичко, което попадне в организма ти, ще бъде добре за теб. И то в действителност ще бъде. Веганството не е единствено скъпи, подбрани артикули, които не можем да си позволим. То е връщане към традициите, към постите, към елементарните удоволствия и преоткриването на храни, които са потребни, само че нямат скъпи реклами и известни марки зад себе си.

Неоспорим факт е обаче, че веганството е въпрос на персонален избор. За едни то ще бъде нов стадий, друг светоглед и непознато всекидневие, а за други – форма за отричане и недоумение. В това няма нищо неприятно, несъмнено. Важно е по какъв начин се усеща човек, а не по какъв начин другите го карат да се усеща, тъй като позитивният резултат идва след поетата самодейност и следва натурален блян, а не след оказаната насила.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР