Ако пропуснем да действаме сега, през това десетилетие (срещу промените

...
Ако пропуснем да действаме сега, през това десетилетие (срещу промените
Коментари Харесай

Кристалина с остро предупреждение

Ако пропуснем да действаме в този момент, през това десетилетие (срещу измененията в климата), нашите деца и внуци ще платят непостижима цена. Това съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева по време на откриващото събитие на Годишната среща на Световната банка и Международния валутен фонд отдадено на развиването на стопанската система на Мароко през последните две десетилетия, на която бе наранена и тематиката със случилото се при започване на септември и подхванатите от страната ограничения.

Георгиева направи този коментар след отговор от страна на шефа на централната банка на Мароко Абделлатиф Джуари, който показа, че чака интернационалното съдействие и взаимност да вземат превес в края на тазгодишната Годишна среща, една от задачите, на които е да бъдат мобилизирани повече средства за по-бедните страни в света за догонващото им развиване и справяне с климатичните промени.
-->
Управляващият шеф сподели още, че приканва водачите, изправени пред значими решения, когато пристъпват към взимането им да погледнат фотография на своето семейство.

Събитието бе намерено от премиера на Мароко Азис Акхануч, който изрази признателност на присъстващите на форума, които се организира единствено месец след най-смъртоносното земетресение в Мароко от 1960 година насам. " Мароканският народ сподели дух на взаимност и под управлението на краля (Мохамед Шести, бел. авт.) ние успяхме да подхващам бързи ограничения и да разработим проект за това по какъв начин да възстановим засегнатите райони ", сподели още Акхануч.

Финансовият министър на африканската страна Надя Фетах Алауи уточни, че за възстановявана на вредите е планувано да бъдат заделени на 12 милиарда $, написа Българска телеграфна агенция.

При откриването на първото съвещание на срещата Кристалина Георгиева съобщи, че дружно с Фетах са посетили засегнатите райони, където са се срещнали с деца, продължаващи образованието си макар компликациите, провокирани от земетресението.

" Посетихме и видяхме, че всички възпитаници са се завърнали на учебно заведение - някои в други учебни заведения, други здрави здания или палатки. Всички се усмихват, техният възторг за учене е най-силното доказателство за оправянето на тази страна с следствията от случилите се събитие “, сподели още Георгиева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР