Ако някоя съставка е вредна за вашето куче, защо биха

...
Ако някоя съставка е вредна за вашето куче, защо биха
Коментари Харесай

Кои съставки в храната за кучета трябва да избягвате и защо?

Ако някоя съставна част е нездравословна за вашето куче, за какво биха я поставили в кучешката храна?

Има няколко аргументи за това и за жалост е изцяло обикновено в храната за кучета да са включени съставки за заряд. Някои компании прибавят съставки, с цел да наподобява по-здравословна за хората, само че в реалност тя даже е нездравословна в дълготраен проект за кучето. За да сте сигурни каква купувате на вашия домакински любим, би трябвало постоянно да четете етикета със съставките.

А ето и какви съставки би трябвало да избягвате и за какво:

1. Бяло брашно

Бялото брашно нормално се употребява като свързваща съставна част в кучешката храна. Това е брашно, което съдържа малко или никаква хранителна стойност.

Въпреки че може да наподобява като безопасен заряд, потвърдено е, че бялото брашно предизвиква внезапно повишаване в равнището на кръвната захар, а по-късно и внезапно намаляване. Това значи, че те ще накарат кучето ви да се усеща решето, само че не за нескончаем интервал. Това може да докара до проблеми с тежестта при кучета. Затлъстяването е един от най-големите здравословни проблеми, с които се сблъскват нашите домашни любимци през днешния ден. Тези проблеми с тежестта имат дълготраен резултат върху нашите кучета, в това число диабет.

2. Изкуствени оцветители и аромати

Изкуствените оцветители и аромати се прибавят към кучешките храни, с цел да основат по-привлекателен тип или аромат за притежателите на домашни любимци. Тези изкуствени съставки са непотребни. Те са химикали, добавени към кучешката храната, с цел да я създадат по-привлекателна образно. Те също са свързани с хиперактивност, свръхчувствителност и алергични реакции при кучетата. Качествената храна за кучета е едноцветна и постоянно се продава в затворени пакети. Ако един пакет е отворен, храната има директен достъп до О2 и изветрява. Избягвайте този вид храна, защото доста постоянно зоомагазините заместват скъпата и качествена храна, с по-евтина такава за облага.

3. Растително масло

Растителното масло нормално се прави от царевица или соя. Те съдържат високи равнища на омега-6 мастни киселини.

Повечето храни за кучета към този момент съдържат остатък от незаменими мастни киселини, тъй че тази добавка не е потребна за тях. Прекомерните количества омега 6 мастни киселини могат да причинят нездравословно инфектиране в ставите на вашето куче. Царевицата и соята не са естествени храни за кучета. Техните предшественици са се хранели с чисто месо и в тяхната диета не е имало растителни съставки. Това е една от аргументите нашите домашни кучета да не употребяват зеленчуци и плодове, защото те са хищници и се нуждаят от месни протеини. Добавянето на растителни протеини към диетата на вашето куче може да докара до затлъстяване и диабет, поради високото наличие и на въглехидрати в царевицата и соята.

4. Ксилитол

Ксилитолът е нискокалоричен подсладител, който се разказва като здравословна опция на захарта, само че в реалност това не е по този начин. Просто не са направени задоволително проучвания за вредите при кучетата, защото е напълно нова съставна част.

По-нови проучвания демонстрират, че ксилитолът може да бъде отровен за кучетата. Той предизвиква съществени скокове в кръвната захар, които могат да доведат до затлъстяване и диабет. По-тежките странични резултати обаче демонстрират, че токсичността на ксилитол може да аргументи хипергликемия при кучета, както и припадъци, чернодробна непълнота и гибел. Така, че избягвайте тази съставна част в кучешката храна в случай че я срещнете, най-малко до момента в който не се създадат задоволително достоверни проучвания за нейното въздействие върху домашните любимци.

А какво е потребно за кучетата?

И след всичките съставки, които би трябвало да избягвате, в този момент ще ви кажем какво би трябвало наложително да участва в диетата на вашето куче.

Кучетата са хищници и са потомци на вълците. Именно поради това те наложително би трябвало да се хранят с чисто месо и скотски протеини, които не са направени от скотски субпродукти. Много от по-евтините храни пишат на етикетите си, че храната им съдържа скотски протеин, само че в реалност този протеин се извлича от стритите кости и дреболии, а не от чистото месо на животното. В подобен случай, вашето куче не получава нужните хранителни субстанции, с цел да води дълъг и здравословен живот. На българския пазар има качествени и натурални храни за кучета, с които можете да бъдете сигурни, че давате на домашния си любим най-хубавото. Голямо многообразие от качествени храни и аксесоари за кучета можете да намерите и онлайн в .
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР