Ако лятото принадлежи на морето, зимата на планината, то есента

...
Ако лятото принадлежи на морето, зимата на планината, то есента
Коментари Харесай

Откриват есенния салон на изкуствата


Ако лятото принадлежи на морето, зимата на планината, то есента принадлежи на Пловдив и той, както постоянно, е подготвен да извърши сетивата с изключителни, разнородни, многожанрови, креативен, обични, провокативни и ангажиращи събития в областта на културата.

Тази година откриването на Есенния салон на изкуствата Пловдив 2022 година се осъществя под мотото „ Калейдоскоп от страсти “ и негов самобитен хазаин е Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “ в партньорство с Отдел Култура на Община Пловдив, Консорциум „ Изкуство и обучение “, Държавна Опера Пловдив и Държавен куклeн спектакъл Пловдив. Събитието се финансира от община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022.

1 септември 2022 година идва, за пловдивчани и гостите на града, с няколко значими обичайни прояви в културния календар, и с цел да е в подтекста на естествените дадености и необятната притегателна мощ на Пловдив, формалното разкриване на Есенния салон на изкуствата сплотява 5 разнообразни местоположения в дейния център, всяка от които ще семейства няколко разнообразни по род и жанр осъществявания. И с цел да е дълга и приветлива вечерта, отдадена на изкуствата, събитията ще се повтарят през избран период от време. Така публики и реализатори ще могат да се движат свободно и да избират мигове и креативен послания – самобитен калейдоскоп от страсти.

Старта даваме в 19 ч. на сцената на Римски стадион, където след приветствията на уредниците, стартира не гладиаторска, а впечатляваща музикална „ борба “, в която тенори и баритони, ученици на АМТИИ – Пловдив, само че сплотяващи континенти, ще показват мощта на вековете и гласовете. Магията на музиката,  между оперните осъществявания, ще бъде допълнена и от виртуозни пиеси на тромпет.

Забавният учебен и интерактивен спектакъл-шествие на Държавен куклен спектакъл Пловдив и Сдружение „ Двама са малко – трима са доста “ ще превземе основната с „ Пешеходна зона “ и ще поведе дребни и огромни на странствуване от Римския стадион към Стълби „ Каменица “. Там мелодията на класическите китари и магичният баян ще споделя приказки за разнообразни земи и митове.

Площад „ Стефан Стамболов “ е обичайната сцена за стихията на музиката – публиката ще може да се любува на впечатляващата компилация на флейта, контрабас и фолк джаз.

Прекрасното ново и към този момент станало обичано пространство на пловдивчани – Форум „ Запад “, пък ще бъде „ дом “ на Пловдивската опера, която ще плени слушателите с нежността на дуо арфа и обой.

Виенският павилион в Цар Симеоновата градина ще чака своите гости, обживян с творчеството на университетските фолклорни сформира на АМТИИ.

И по този начин от 19 до 21:30 ч. на 1 септември 2022 година градът ни е калейдоскоп от страсти, тъй като стартира Есенният салон на изкуствата Пловдив 2022 година А изкуството и културата въодушевяват, свързват, надграждат, носят смисъл, посока и развиване.

Следете програмата и обществените канали на АМТИИ и Община Пловдив – отдел Култура за всички часове на деянията по местоположения и реализатори. Събитието се финансира от община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022.

„ КАЛЕЙДОСКОП ОТ ЕМОЦИИ “ – 1 септември 2022 година

ПРОГРАМА ЗА ОТКРИВАНЕ НА ЕСЕНЕН САЛОН НА ИЗКУСТВАТА Пловдив 2022

19:00 – Официално разкриване на сцената на Римски стадион

Локация РИМСКИ СТАДИОН

19:05 – 19:45     „ Музикални борби “ – тенори против баритони, музикален акомпанимент на роял Елвира Матева, водещ: Алия Хансе

19:45 – 20:10     Музикални импровизации – тромпет – извършва Здравка Василева

20:15 – 20:55     „ Музикални борби “ – тенори против баритони, музикален акомпанимент на роял Елвира Матева, водещ: Алия Хансе

21:00 – 21:20     Музикални импровизации – тромпет – извършва Здравка Василева

Локация Стълби „ Каменица “

19:15 – 19:45     Симона Маринова – глас и класическа китара

19:45 – 20:00     Музикални импресии на баян – извършва Ангел Маринов

20:00 – 20:30     Симона Маринова – глас и класическа китара

20:30 – 20:45     Музикални импресии на баян – извършва Ангел Маринов

20:45 – 21:15     Симона Маринова – глас и класическа китара

Локация площад „ Стефан Стамболов “

19:30 – 20:00     Борислав Ясенов – флейта и Академичен фолклорен отбор с диригент Владимир Владимиров

20:00 – 20:30     Концертно осъществяване контрабас и  вокал и научен фолклорен отбор с диригент Владимир Владимиров

20:30 – 21:00     Борислав Ясенов – флейта и Академичен фолклорен отбор с диригент Владимир Владимиров

Локация Форум „ Запад “

19:30 – 20:00     Концертно осъществяване – Държавна Опера Пловдив: Дуо „ Капана “ арфа и обой –

20:15 – 20:45                    Габриела Гарсия и Джовани Пистис

Локация „ Виенски павилион “ – Цар Симеонова градина

19:45 – 20:15     Изпълнения на щатен научен състав АМТИИ

20:30 – 20:50

21:00 – 21:30

19:40 – 20:40 „ Пешеходна зона “ – Спектакъл-шествие  –  Държавен куклен спектакъл Пловдив и Сдружение МКТФ „ Двама са малко, трима са доста “ – потегля в 19:40 от Римски стадион и води публиката през сцените и участниците на откриването на Есенния салон на изкуствата Пловдив 2022 година до Цар Симеоновата градина.

Ще ви чакаме, като Ви призоваваме да спазвате противоепидемичните ограничения.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР