Ако изборите бяха днес, ГЕРБ-СДС биха получили 19,7% от гласовете,

...
Ако изборите бяха днес, ГЕРБ-СДС биха получили 19,7% от гласовете,
Коментари Харесай

Маркет линкс: Демократична България има потенциал да стане трета на вота |

Ако изборите бяха през днешния ден, ГЕРБ-СДС биха получили 19,7% от гласовете, а „ ИТН “ – 18,8 на 100. 

Това показват данните от взаимното изследване, финансирано и осъществено от bTV и „ Маркет линкс “ измежду 1075 пълнолетни българи в интервала 18-25 юни по методите на прякото-лично изявление и онлайн анкета.

По думите на социолога Добромир Живков при тази разлика на изборите на 11 юли не може да се каже коя политическа мощ би била първа. „ През последния месец отчитаме прочут спад в поддръжката за ГЕРБ-СДС, която поставя границата под въпрос “, разяснява социологът.

Третото и четвъртото място са надлежно за Българска социалистическа партия и „ Демократична България “ – 16,9% и 12,5%. Петото за Движение за права и свободи с 9,5% поддръжка, а шестото за „ Изправи се! Мутри вън! “ с 5,4% поддръжка.

„ При „ Демократична България “ има външна страна, която сега се пробват интензивно да привлекат. Доколко този развой ще бъде сполучлив ще предопредели и третото място “, изясни Добромир Живков. 

Патриотичните партии обаче не съумяват да минат 4-процентната преграда, съгласно данните на " Маркет линкс ". Социологът обаче посочи, че резултатът може да бъде малко по-различен и действителността сега даже може да е покрай 4-те %.
Социолозите регистрират много висока заявена подготвеност за гласоподаване. Социологът предположи, че тя ще е към тази на изборите на 4 април. 58% са дали отговор, че ще гласоподават на идния избор. 

По думите му е мъчно да се допусна каква роля ще изиграе машинното гласоподаване по отношение на изборната интензивност.
Общественото доверие в служебното държавно управление е високо. Към настоящия момент българското общество утвърждава дейностите му. Разликата между правителството и премиера е минимална – надлежно 42% и 43%.

От „ Маркет линкс “ са проучили и настройките по отношение на глобите „ Магнитски “ и дали те са основателни. Според 57% те са основателни, съгласно 17% - не, а 26% не знаят. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР