Ако искате да намалите холестерола си, ключът може просто да

...
Ако искате да намалите холестерола си, ключът може просто да
Коментари Харесай

Как да намалите холестерола естествено?

Ако желаете да намалите холестерола си, ключът може просто да промените утринното си хранене. Смяната на закуската Ви с две порции овес може да намали LDL (лошия) холестерол с 5.3% единствено за 6 седмици.

Ключът е бета-глюканът - вещество в овеса, което всмуква LDL, което по-късно се отделя от тялото ви.

Ето по какъв начин да понижим високите равнища на холестерол естествено!

 Червено вино

Червено вино

Учените ни дават още една причина да пием вино. Оказва се, че аленото грозде има свойствата на намалява равнищата на холерестерола. Испанско изследване открило, че при хората, които пият по една чаша алено вино, равнищата на LDL понижават с 9%. Освен това тези, които са имали висок холестерол, им е понижен с 12%.

Сьомга и мазна риба

Омега-3 мазнините са едно от здравни чудеса на света и са посочили, че защищават от сърдечни болести, деменция и доста други болести. Сега тези мастни киселини могат да прибавят още една изгода за здравето към техния репертоар: намаление на холестерола. Според проучвания заместването на наситени мазнини с омега-3 като тези, които се намират в сьомга, сардини и херинга, може да увеличи положителния холестерол до 4%.

 Ядки

Ядки

Ако търсите джънк фууд, която намалява равнището на холестерола, проучванията демонстрират, че би трябвало да хапвате по-често ядки. В изследване, оповестено от Американския вестник за клинично хранене, хората, които са хапвали по шепа орехи шест дни в седмицата за месец, понижават общия холестерол с 5.4% и LDL холестерола с 9.3%. Бадемите и кашуто са други положителни благоприятни условия.

Чай

Според проучванията черният чай понижава кръвните липиди с до 10% единствено за три седмици. Тези открития са приключени в по-широко изследване по какъв начин чаят може също да помогне за понижаване на риска от коронарна болест на сърцето.

 Боб

Боб

Фасул, фасул, нахут - бобовите култури са положителни за сърцето ни. Изследователи от политехническия университет в Аризона откриват, че прибавянето на ½ чаша фасул понижава общия холестерол, в това число и LDL, с до 8%. Ключът на тази здравословна храна е нейното обилие от фибри, което е посочило, че забавя скоростта и количеството на абсорбцията на холестерола в някои храни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР