Ако има гласуване за свикване на Велико народно събрание, правителството

...
Ако има гласуване за свикване на Велико народно събрание, правителството
Коментари Харесай

Правителството щяло да подаде оставка само, ако събере гласове за ВНС |

Ако има гласоподаване за привикване на Велико национално заседание, държавното управление ще подаде оставка и ще се отиде на избори, които може би ще се изтеглят с 1-2 месеца обратно. Ако не се съберат 160 гласа, държавното управление ще доизкара мандата си. Това съобщи пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

" Една оставка крие опасности за икономическата обстановка в страната, която ще се усложни, в случай, че няма да бъдат признати актуализация на сегашния бюджет, нов бюджет за идната година. Никакви гаранции няма, че след избори ще има бързо сформиране на държавно управление или въобще сформиране на държавно управление ", сподели Биков и удостовери визията на ръководещите, че изборите би трябвало да са постоянни, а не предварителни.

" Нормалната обстановка е едно държавно управление да приключи мандата си, след което да отиде на избори. в сегашния случай става дума дали изборите да са декември, или да бъдат март месец ", сподели Биков. Според него позицията на ГЕРБ се образува от желанието в идващите месеци, до Коледа, да бъде готова идната финансово-икономическа година за всички жители. " Хора останаха без работа още това лято, всички те би трябвало да могат да разчитат на страната и през идната година, без значение кой ще бъде на власт ", сподели той.

За резултатите от последните социологически изследвания, представящи отлив от поддръжка за ГЕРБ, Биков разяснява, че обстановката е доста динамична и напълно не е несъмнено, че и на изборите картината ще е такава.

" ГЕРБ е партията на бъдещите кметове, а на Цветан Цветанов оставяме някогашните ", разяснява депутатът появилите се спекулации за интерес от някогашни кметове от ръководещата партия към формиращата се нова политическа групировка на някогашният зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР