Ако има 10 пъти повишение в цената на природния газ,

...
Ако има 10 пъти повишение в цената на природния газ,
Коментари Харесай

Надежда за битовите потребители на газ. Колко ще поскъпне?

Ако има 10 пъти покачване в цената на природния газ, това не значи, че ще има такова за битовите консуматори, заяви в предаването „ Твоят ден ” по НоваНюз енергийният специалист Васил Начев.

За цената на природния газ тази зима той уточни: " Няма да е на равнище 2020. Тези цени - би трябвало да забравим за тях. Тогава беше някъде 30 лева на мегаватчас. Сега е 300 лв.. Така че имаме едно нарастване 10 пъти. "

След това обаче акцентира: " Със сигурност няма да е увеличено 10 пъти за крайните консуматори, които употребяват природен газ за отопление. То не е и допустимо ".

" При пазара цените порастват до избран миг, в който може съответната страна да заплаща. В момента, в който не може, няма значение каква е цената,  компанията, която я предлага, няма по какъв начин да получи тази сума. Затова споделям, че няма да бъде тази цена 10 пъти ", удачни Начев. 

Въпреки това специалистът е сигурен, че цената на топлото ще бъде " много висока ".

„ Газ има задоволително, въпрос на еластичност и дай боже газ за Гърция, доставена от " Газпром ", да не спре. Ако газът за Гърция спре, ние в действителност ще изпаднем в доста тежка обстановка. Преди това не мисля, че ще се стигне до съществени катаклизми. Но цената ще бъде много, много висока ”, предизвести Васко Начев.

Той обаче чака да има обезщетения, както е в Европа. " Не мога да си показва, че ще има неравнопоставеност сред тези, които употребяват парно и природен газ ", уточни специалистът.

По думите му, в случай че ние не се съгласим да подпишем дълготраен контракт с " Газпром " до 10 години  - до края на годината няма да получим нито един пространствен метър газ, няма значение какво е държавното управление. Но подписването на сходен контракт не става бързо, предизвести той. „ Няма късмет до края на годината това да се случи ”, безапелационен бе Начев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР