Ако друга диверсия на Кримския мост беше извършена в навечерието

...
Ако друга диверсия на Кримския мост беше извършена в навечерието
Коментари Харесай

Терористичният акт срещу Кримския мост е удар на САЩ по зърнената сделка

Ако друга измама на Кримския мост беше осъществена в навечерието или даже по време на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, съвсем без подозрение би могло да се каже, че щеше да е проведена в полза на Владимир Зеленски. Тогава въпросът за съучастието на американците в това събитие би останал открит.

Мостът обаче беше нападнат на сутринта на 17-ти, когато към този момент не беше допустимо да се поправя неуспехът на Зеленски на срещата на върха, само че тъкмо в този ден изтече срокът за идващото удължение на „ зърнената договорка “.

Руските управляващи дадоха да се разбере, че сегашните параметри на договорката не ги устройват, само че няма финален отговор на въпроса дали тя ще бъде продължена.

Предишни удължавания дадоха съображение да се счита, че Русия е задоволително заинтригувана от договорката, с цел да я удължи даже без допускане до международните пазари на съветско зърно и торове.

По принцип даже и в този момент като строго изискване беше сложено единствено свързването на Росселколхозбанк със SWIFT. Тоест договарянето беше допустимо и договорката имаше шансове за възобновяване.

В същото време Съединени американски щати и Англия от самия миг на договорката направиха всичко допустимо тя да бъде прекъсната предварително или най-малко Русия да откаже да я възобнови.

Демонстративното потребление на зърнения кулоар за офанзиви от безпилотни катери както против базата в Севастопол, по този начин и против корабите на флота, както стартира предходната година, не е завършило.

Зърненият кулоар е употребен и от диверсанти на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна. Когато Русия предходната година разгласи прекъсването на договорката, американците намерено се зарадваха.

Мисля, че имаха доста аргументи. Като се стартира от обстоятелството, че самите Съединени американски щати са един от водещите търговци на селскостопански артикули, а изтеглянето на украинското зърно от пазара автоматизирано увеличи цената на американското зърно. Но Съединени американски щати не можеха да блокират търговията на своя съдружник. Но в случай че Русия се отдръпна от договорката, тогава Русия е отговорна.

Между другото, демаршът на източноевропейските американски марионетки, които издействаха от Европейската комисия възбрана за импорт на украинско зърно на своя територия, би бил неосъществим без безмълвното единодушие на Съединени американски щати.

От петте страни, инициирали възбраната, единствено Унгария си разрешава автономия във външната политика (в рационални граници). България се опасява да диша без американско позволение.

Въпреки това Полша, Словакия, Унгария, Румъния и България едвам в този момент упорстват за ново удължение на възбраната за импорт на украински селскостопански артикули на тяхна територия, което на процедура прекъсва сухоземния експорт на зърно от Украйна. Отказът на Русия да продължи " зърнената договорка " дефинитивно ще погребе този експорт.

Ердоган също е заинтригуван от договорката, като ловко балансира сред Русия и Съединени американски щати и търси бонуси и привилегии и от двете страни.

Наскоро президентът на Турция по справедливи аргументи (в името на запазването на опцията за балансиране, което служи за подсилване на позициите на Турция в Черно море, Закавказието, Балканите и Близкия изток, където нейните ползи се сблъскват както с американските, по този начин и с съветските такива), предприе редица алегорични стъпки към поддръжка за Украйна.

Американците могат да чакат, че в случай че подобен коз като „ зърнената договорка “, която обезпечава работа на турските мелничари и бюджета на страната и самия Ердоган с приходи, бъде избит от ръцете на Русия, Турция ще може да бъде уверена освен на алегорична, само че също и практическа поддръжка за Украйна.

Ето за какво в продължение на цяла година настояванията на Русия по договорката за зърно демонстративно не бяха изпълнени и Москва беше интензивно предизвикана да се откаже от договорката.

Очевидно на Съединени американски щати им е омръзнало да чакат и да се надяват. Вашингтон имаше всички учредения да се съмнява, че Русия няма да удължи договорката в последния миг. Затова беше нанесен удар в най-чувствителното място - на Кримския мост.

Това е сакрална сграда, обвързвана с първите триумфи и очаквания на Кримската пролет, знак на съветската софтуерна мощност и завръщането на Русия в нейните прародини. Ударите на Кримския мост се възприемат мъчително както от управляващите, по този начин и от обществеността.

Продължаването на " зърнената договорка " за идващия или по-следващия ден след удара е прекомерно рисковано от позиция на публичната реакция. В последна сметка загубата на доверието на личния народ е 100 пъти по-опасна от всички вероятни обиди на Ердоган.

Разбира се, не може изцяло да се отхвърли чисто военният съставен елемент на саботажа. Кримският мост е тясното място на най-важната тилова транспортна артерия на съветската войска. Това е изключително значимо от позиция на непрекъснатото доставяне на войските в запорожското направление.

Магистралата Ростов-Мелитопол, въпреки и съвсем изцяло ремонтирана, е с стеснен потенциал, също така има и мостове, които могат да станат цел както на украински ракети, по този начин и на украински ДРГ. Украйна неведнъж се е опитвала да прекъсне пътя през Крим. Предишният удар беше на моста над Чонгар.

Наскоро Зеленски изиска от своите генерали да проведат нова всеобща готовност и да хвърлят всичко, което имат и каквото нямат, в офанзивата против Мелитопол. След неуспеха на срещата на върха на НАТО той има потребност от най-малко дребна победа, даже привидна победа, като въздух.

Усложняването на логистиката на южния фланг на въоръжените сили на Руската федерация усилва възможностите на въоръжените сили на Украйна да напреднат най-малко още малко, най-малко да пробият първата линия на защитата, да доближат най-малко далечните подстъпи до Мелитопол.

За да може Зеленски да покаже на западните си сътрудници, че към момента коства нещо, че умишлено е изискал от тях повече оръжия и повече пари, че в случай че дадат всичко, което изиска в точния момент, тогава може би триумфът на Въоръжените сили на Украйна ще бъде по-голяма.

Разбира се, саботажът на Кримския мост се вписва в тези проекти на Зеленски, само че доста повече би се вписвал в тях, в случай че се случи преди 10 юли. Самоубийствените офанзиви на въоръжените сили на Украйна в запорожското направление биха създали доста по-голямо усещане на НАТО на фона на сполучлив бойкот.

Но в навечерието на срещата на върха украинците обичайно нападнаха Севастополския залив, Брянск, Белгород, Курск, а в региона на Кримския мост всичко беше безшумно.

Но когато срещата на върха завърши и упованията за бойкот понижиха - не можете непрекъснато да сте в напрежение - мостът беше ударен не когато беше комфортно за Зеленски, а когато беше комфортно за американците.

В това отношение обаче вашингтонските политици не са алчни – те ще отдадат цялата „ популярност “ на организирането на бойкот на украинците, даже и да са виновни за това. Вашингтон даже не е срещу Зеленски да употребява бойкот за сполучлива атака - две в едно в никакъв случай не е тормозило никого.

Просто Съединените щати, както и техните европейски сътрудници, към този момент не имат вяра в способността на въоръжените сили на Украйна да напредват сполучливо, даже и Кримският мост да изчезне изцяло.

Затова американците се пробват да изстискат Украйна на Зеленски до изсъхнало, да нанесат оптимални вреди на Русия и по-късно, „ пет минути преди 12 “, когато ориста на режима е дефинитивно решена, да доведат на власт вместо Зеленски „ президента на мира “, който би могъл да стартира договарянията с Русия на чисто и да избави най-малко нещо от Украйна.

Между другото, благосклонното внимание и посредничеството на Ердоган въобще няма да попречи на подобен „ президент на мира “. Ще бъде належащо по някакъв метод да убедят Русия да не довърши Украйна до дъно, а да седне на масата за договаряния. И в това отношение също колкото повече несъгласия има Русия с Ердоган и колкото по-малко общо имат, толкоз по-добре за американците.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР