Агресията срещу репортери и протестиращи по време на националната конференция

...
Агресията срещу репортери и протестиращи по време на националната конференция
Коментари Харесай

ГЕРБ в интервю на два гласа: И ние сме жертви на агресията

Агресията против кореспонденти и протестиращи по време на националната конференция на ГЕРБ прерасна в интернационален въпрос, откакто управлението на Радио Свободна Европа/Радио Свобода (Radio Free Europe/Radio Liberty) изрази отвращение от похищенията против двама свои публицисти, а неправителствената организация " Репортери без граници " осъди случилото се.

Реакцията е във връзка на случая по време на партийния конгрес на ГЕРБ в сряда, когато неидентифицирани мъже с маски се отнасяха жестоко с кореспонденти, бутаха Полина Паунова, лишиха и захвърлиха на два пъти телефона ѝ, както и направиха опити принудително да лишават телефона на Генка Шикерова, също така нанесоха удари и ритници на няколко протестиращи.

" РСЕ/РС е възмутено от експанзията против нашите двама кореспонденти, които си вършеха работата и отразяваха политическо събитие. Инцидентът би трябвало неотложно да бъде разследван от управляващите, а на причинителите би трябвало да бъде потърсена отговорност ", съобщи изпълняващата длъжността президент на РСЕ/РС Дейзи Синделар.

И до момента в който Столична дирекция на вътрешните работи към момента се ревизира случая и се пробва да разпознава биячите, от ГЕРБ също се оповестиха за обект на експанзия – от същите неидентифицирани младежи.

Засега няма отговор по какъв начин национална конференция на ръководещата партия, на която участват министър председателят, държавното управление, депутатите, кметовете, общинските съветници и деятели на ГЕРБ, в един миг изглеждаше подготвителна площадка на професионални биячи, в случай, че събитието бе охранявано от професионалната охранителна компания " Боду ", до момента в който полицията извън вардеше протестиращи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР