Агенцията по заетостта уведомява всички заинтересовани работодатели, че отпада срокът

...
Агенцията по заетостта уведомява всички заинтересовани работодатели, че отпада срокът
Коментари Харесай

Отпада срокът за подаване на заявление по схемата 60/40

Агенцията по заетостта уведомява всички заинтригувани работодатели, че отпада срокът (21 април 2020 г.) за подаване на заявление за погашение на обезщетения по схемата "60/40 ".
Промяната е направена, с цел да се даде опция на повече представители на бизнеса да се възползват от схемата при новите условия, оповестяват от Агенцията по заетостта.
Без установяване на краен период, Агенцията по заетостта продължава да приема заявки и документи за погашение на обезщетения по реда на Постановление на Министерски съвет нр. 55/30.03.2020 година, като напомня, че те се подават към дирекцията "Бюро по труда ", обслужваща територията по мястото на работа на служащите и чиновниците, без значение от метода на подаването.
Препоръчително е документите да се подават по електронен път посредством Системата за несъмнено електронно връчване (ССЕВ), подписани с дипломиран електронен автограф (КЕП).
Документите могат да се подават и посредством лицензиран пощенски оператор, и единствено при неспособност за прилагане на тези два метода - посредством посещаване в бюрото по труда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР