Агенция Пътна инфраструктура“ обяви, че през следващата седмица ще бъде

...
Агенция Пътна инфраструктура“ обяви, че през следващата седмица ще бъде
Коментари Харесай

Опасен ли е Аспаруховият мост

Агенция " Пътна инфраструктура “ разгласи, че през идната седмица ще бъде направена нова експертиза за здравината и експлоатационната валидност на Аспаруховия мост във Варна. В известие до медиите организацията показва, че в процеса ще бъдат включени самостоятелни специалисти от научноизследователската общественост, както и преподаватели в Университета по архитектура, строителство и геодезия.

АПИ твърди, че инспекцията ще бъде направена за утешение на жителите " след последните опити да се внуши, че то е рисково “. Протестите в последните дни целят да внушат, че мостът не е благонадежден, а поради тях се образуваха големи тапи в града, които изнервиха до краен лимит варненци.

АПИ напомня, че в края на предходната година е осъществено проучване от специалисти от Института по пътища и мостове, което е заключило, че структурата на моста е здрава, а прекосяването по него е безвредно. От Института са декларирали, че има потребност да се ремонтират фугите, по което към този момент са подхванати своевременни дейности, добавя прессъобщението.

Аспаруховият мост се употребява от 1876 година и се състои от общо 11 уреди. Поетапното възобновяване на моста стартира през 2016 година Досега са ремонтирани шест от оборудванията му, като за задачата са вложени към 7,5 млн. лв. от бюджета на организацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР