Афганистански затворник сглобява детски играчки. Международни организации за правата на

...
Афганистански затворник сглобява детски играчки. Международни организации за правата на
Коментари Харесай

Кратки новини


Афганистански пандизчия сглобява детски играчки. Международни организации за правата на индивида приканиха управляващите на страната да провеждат образование на пандизчии в преодоляването на разнообразни занаяни и професионални умения, с цел да си намерят работа, откакто се окажат на независимост

Френските социалисти резервират бастионите си

Столичната кметица Ан Идалго от Социалистимеската партия води безапелационно след първия тур на локалните избори във Франция и социалистите в страната резервират бастионите си, демонстрират първите резултати от вота. С 30% от гласовете Идалго изпревари дясноцентристката си съперница Рашида Дати с 22% и някогашния здравен министър Агнес Бузен, която взима 17% от гласовете. Бузен бе кандидатка на президентската партия " Република, напред ". Според наблюдаващите, за разлика от социалистите партията на Макрон търпи тежка загули, тя губи освен Париж, само че и огромните градове като Марсилия и Лион.

Съперникът на Нетаняху ще сфорира държавно управление

Израелският президент Риувен Ривлин разпореди на Бени Ганц да образува ново държавно управление след повторните избори през март. Бившия военачалник Ганц, който е противник на Бенямин Нетаняху, завоюва поддръжка от две основни партии за сформиране на държавно управление. Партията Ликуд на Нетаняху завоюва най-голяма поддръжка на изборите на 2 март. Но с по-малкото си религиозни и националистически съдружници той получи поддръжката единствено на 58 депутати по време на консултациите в понеделник. Докато партията Сино-бели на Ганц получи поддръжка от 61 гласа от разнообразни партии. Те обаче също са разграничени и не е ясно дали Ганц ще успее да сформира коалиция.

Испанският крал спря издръжката на татко си Хуан Карлос

Испанският крал Фелипе VI е лишил от прехрана татко си, някогашния крал Хуан Карлос I, и се е отказал от това, което е трябвало да наследи от него, оповестиха от кралския двор. Изявлението пристигна след материали в медиите, че Хуан Карлос е получил $100 млн (90 милиона евро) от Саудитска Арабия посредством офшорна сметка, а също, че самият Фелипе VI също е адресат.

Регулатор санкции " Епъл " с рекордните 1,1 милиарда евро

Френският регулатор за защита на конкуренцията санкции софтуерния колос " Епъл " с рекордните 1,1 милиарда евро поради монополни практики. Разследването му продължи съвсем десетилетие. Решението е взето поради антиконкурентно държание на " Епъл " в неговите мрежи за дистрибуция и продажби. Tech Data и Ingram Micro, двата търговски клона на " Епъл ", са санкционирани надлежно с 63 млн. и 76 млн. евро за нелегално договаряне на цените. Те се договорили да не се конкурират между тях и да попречат на дистрибуторите да се конкурират взаимно, като по този метод ДстерилизиратУ пазара на едро за артикули на " Епъл ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР