Афганистан е изправен пред хуманитарна катастрофа, когато талибаните поемат контрола

...
Афганистан е изправен пред хуманитарна катастрофа, когато талибаните поемат контрола
Коментари Харесай

ООН предупреди: Задава се хуманитарна катастрофа в Афганистан!

Афганистан е изправен пред филантропична злополука, когато талибаните поемат контрола над раздраната от войната нация. За това предизвести във вторник генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, представен от Анадолската организация.

Половината от всички афганистанци, или към 18 милиона души, се нуждаят от филантропична помощ, с цел да оцелеят, съобщи той.

" На фона на тежка суша и с тежки зимни условия на хоризонта, спомагателната храна, заслон и здравни доставки би трябвало незабавно да бъдат разпределени бързо в страната. "

Приблизително една трета от всички афганистанци и повече от половината от всички деца са изправени пред апетит през идната година, съгласно данни на Организация на обединените нации.

Международната организация изтегля стотици филантропичен личен състав от Афганистан преди изтеглянето на Съединени американски щати от страната, което завърши във вторник. Служителите са краткотрайно преместени в Алмати, най-големия казахстански метрополис, с цел да извършват отговорностите си от разстояние.

Съединените щати и съдружниците им са евакуирали от Афганистан над 122 хиляди души. Американският президент Джо Байдън още веднъж отбрани решението си за евакуиране в последното си изказване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР