Адски пожар затвори пътя София - Бургас. Пламъците лумнаха в

...
Адски пожар затвори пътя София - Бургас. Пламъците лумнаха в
Коментари Харесай

Адски пожар затвори пътя София - Бургас

Адски пожар затвори пътя София - Бургас. Пламъците лумнаха в гориста околност край Казанлък. Пожарът е на към 150 метра от бензиностанция в града.

Огънят е обхванал сухи треви и шубраци, както и част от борова гора. Той е в рискова непосредственост до автокъща, където притежателят се пробва да избави колите, изкарвайки ги един по един, съобщи ДарикНюз.

Поради задимяване на пътното платно в резултат на пожара, краткотрайно е лимитирано придвижването в двете направления по пътя София – Бургас в сектора на разклона за село Черганово, заяви Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) – Стара Загора.

Движението е пренасочвано по обходен маршрут през селата Ягода, Ръжена, Кънчево, Розово до град Казанлък и назад.

Пожарът е зародил в местността „ Старите лозя “. Местността е труднодостъпна, а дейностите на пожарните екипи са в допълнение затруднени от съществуването на мощен вятър. Към момента на място има седем екипа от пожарните служби в Казанлък и Стара Загора. Развитието на огъня в посока юг, където са ситуирани автокъщи и бензиностанция, е спряно. Екипите са лимитирали разрастването на стихията и на север, където е ситуиран боен полигон.

Димът се вижда и от околните села в региона. Действията на огнеборците се управляват от началника на Районна работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията (РПБЗН) – Казанлък Станимир Тончев. Пред публицисти Тончев разяснява, че на този стадий не може да се каже какво е предизвикало пожара. След като бъде изгасен, ще бъде направена експертиза и оглед на опожарения терен и тогава ще се издадат крайните изводи, уточни той.

По-рано от ОДМВР Стара Загора оповестиха, че няма данни за потърпевши при пожара.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР