Абсолютни глупости са твърденията за бунт и пълзящ преврат при

...
Абсолютни глупости са твърденията за бунт и пълзящ преврат при
Коментари Харесай

Генерал Симеонов закова Николай Ненчев: Пълзящ преврат при пилотите? Абсолютни глупости!

Абсолютни нелепости са изказванията за протест и пълзящ прелом при водачите. Това са изказвания на човек, който не познава летателната работа, съобщи ген. Симеон Симеонов, народен представител от Движение за права и свободи и някогашен шеф на защитата, по Нова тв. Вчера някогашният министър на защитата Николай Ненчев, който е клиент с обвинявания за разнообразни далавери, раздуха в услужливо предоставения му от bTV ефир, раздуха версията за прелом и изиска арести и разпити на летците. Той изясни, че главната причина за обстановката е хроничното недофинансиране и невъзможността да бъдат ремонтирани в период самолетите. Има контракт за поетапен ремонт на МиГ-29 от 2006 година, който е трябвало да завърши до 2010- 2012 година Това обаче не се е случило на процедура, изясни генералът.

Бившият началник на Военновъздушни сили и въз основата в Граф Игнатиево добави, че няма „ разкапани” машини и такива няма да бъдат допускани до полет. България разполага с 15 самолета МиГ-29, като единствено 7 от тях са летящи, 2 от които са дежурни машини. Това е извънредно незадоволително за естествена активност. 30 часа годишно вършат във въздуха българските водачи, до момента в който стандартът в НАТО е 180 часа. Заради тези редки полети нараства и рискът, сподели депутатът.

На въпрос на водещия на „ Здравей България” „ подръчква ли ги някой?” ген. Симеонов съобщи, че водачите са взели вярно решение да спасят себе си и скъпата техника. Чашата е преляла поради безизходицата, изясни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР