В началото беше голяма дилема с COVID-19, защото ние сме

...
В началото беше голяма дилема с COVID-19, защото ние сме
Коментари Харесай

Н. Пр. Урсула Дзуколи: Предизвикателство беше да сме до нуждаещите се и да пазим доброволците

В началото беше огромна алтернатива с COVID-19, тъй като ние сме привикнали да сме до нуждаещите се и бедните. Вирусът беше доста чужд и за нас беше мъчно по едно и също време да не изоставяме тези хора и да предпазим нашите доброволци и членове от вируса, за който не знаехме какво съставлява. Това съобщи в студиото на ФАКТИ Н. Пр. Урсула Дзуколи, дипломат на Суверенния Малтийски Орден в България.

" Намерихме нови подходи. Конкретно в България по време на двата локдауна искахме да помислим за най-нуждаещите се. Започнахме план с хранителни артикули - да даваме артикули от първа нужда на най-пострадалите от рестриктивните мерки. Практически започнахме на Великден 2020 година Духът на нашата задача е същият ", разяснява Н. Пр.

Тя напомни, че Орденът има хилядолетна история и постоянно е трябвало да дава отговор на провокациите на времето.

" От дълги години имаме процедура, обвързвана с деца, които са под специфичен статут в обществени домове. Помагаме им интензивно от 2013 година Заради пандемията вършим единствено онлайн срещи. Всяко лято водим един подобен дом с деца на море, предходната година обаче не можахме да го създадем. Тази година ще ги заведем ", заяви Дзуколи.

" Голям проблем са за нас хората, които се афишират за " рицари на Малта ", само че не са към Суверенния Малтийския Орден. От една страна това е реклама за нас - щом ни имитират значи си заслужава това, което вършим. От друга страна те крадат нашето име, добро име, традиция, които сме градили хиляди години. За страдание, постоянно те не са подбудени от религиозни претекстове или от предпочитание да вършат положително. Понякога при тези различни ордени се стига до една суетност, предпочитание да покажеш, че си част от нещо по-специално. Трябва човек да е доста деликатен, тъй като постоянно участието и съдействието с сходни подправени ордени води до внасяне на суми, които не постоянно са свързани с чист бизнес. Не споделям, че в България е по този начин, само че има доста такива случаи ", разяснява тя.

Целия диалог с Н. Пр. Урсула Дзуколи гледайте във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР