Въпреки пандемията изминалата финансова година беше много успешна за Lenovo

...
Въпреки пандемията изминалата финансова година беше много успешна за Lenovo
Коментари Харесай

Източна Европа бързо се дигитализира със съдействието на Lenovo

Въпреки пандемията миналата финансова година беше доста сполучлива за Lenovo - компанията регистрира рекорден растеж на приходите и облагата. Lenovo решително върви по пътя на нововъведенията и дигитализацията и предлага на клиентите си все по-богата гама от услуги и решения. За триумфите, провокациите и упованията за бъдещето, беседваме с Йовко Атанасов, районен управител на Lenovo за България и Северна Македония.

Lenovo изпраща следващата си сполучлива година с впечатляващи финансови резултати. На какво се дължи това удивително достижение?

За последната година Lenovo осъществя доходи на стойност 60 милиарда щатски $. Това е най-високият ритъм на напредък на Групата от 2 години насам и се равнява на близо 20% растеж в приходите, по отношение на миналата фискална година. Като главен фактор за отчитаме нашето новаторско продуктово портфолио и добре структурираната ни световна верига от произвеждане и доставки. Но най-много изискуем водачеството си на отличния екип от интернационалните експерти, с които работим, и на трендовете за разгръщане на пазара и дигитализиране на фирмите.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
По време на тазгодишното издание на CES 2021, Lenovo разкри...

Пандемичната действителност отвори пътя за всеобща цифровизация. Каква е ролята на Lenovo в този развой?

Нашата роля през последната година се промени фрапантно. Хората към този момент чакат от нас освен новаторски артикули, а сложни решения за дома и офиса. Това постанова разглеждането на устройствата от ден на ден като услуги и принадлежности за бизнес развиване и триумф, а не просто като машини. Освен олекотяване на тежестта и обезпечаване на усъвършенствана мощност на всички наши мобилни работни станции и артикули, влагаме доста и в развиването на голям брой услуги, като Lenovo Premier Support и ThinkShield. Те дават спомагателна сигурност на потребителя във всекидневните му задания. Чрез Lenovo Premier Support потребителите получават пряк достъп до елитните инженери на марката, които им дават неотложен съвет при нередовност и усъвършенствана поддръжка на всички равнища. А услугата ThinkShield се грижи за сигурността на всички бизнес инициативи на клиентите ни, с помощта на специфичния отпечатък с MOC – най-сигурният пръстов отпечатък сега.

Успяха ли технологиите да заместят пълноценно живия контакт и връзка, включително и в бизнеса?

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Знаете ли какво е шейпшифтър? Да, тези невероятни същества със свръхестествени сили, които напълно п...

Все още има детайли от бизнеса, които не могат да се реализират напълно отдалечено. Поради това, доста бизнеси избират хибридния метод на работа и възнамеряват да го запазят и след пандемията. За да улесним оптимално работния развой, ние от Lenovo създадохме специфични продуктови линии, които да допринесат за пълноценното преживяване на потребителите. Отличен образец за това е Lenovo Go – серия аксесоари, особено основана за повече улеснение на крайния консуматор. С нея можете да работите или да се забавлявате, където и да сте. А с спомагателния екран ThinkSmart View получавате своя персонален помощник за продуктивност, който обработва чатове, позвънявания, видеоконференции, обмисляне и други интензивности, и е ужасно допълнение към всяка конферентна зала или домакински офис.



Как се разви пазарът в България и Централна и Югоизточна Европа през 2020 година, имаше ли огромни промени?

Пазарите от Централна и Югоизточна Европа, и в частност България, претърпяха огромни промени през последната година. Темпът на дигитализацията в тези райони е надалеч по-голям в съпоставяне със Западна Европа и това докара до внезапно повишение на търсенето на устройства, както за бизнеса, по този начин и за персонално прилагане. На фона на онлайн образованието и работата от у дома, потребителите към този момент се нуждаят от най-малко едно персонално устройство, от което да правят ежедневните си задания, до момента в който за съпоставяне преди пандемията обичайно имаше по 1 до 2 устройства в домакинство. Във връзка с това допълнихме продуктовото си семейство с нови модели, като преносимия компютър ThinkBook 14s Yoga – моден, еластичен и лек, с 360-градусова панта и четири режима на работа – преносим компютър, таблет, стойка или палатка. Неговите основни характерности и интелигентни функционалности, като Modern Standby и интерактивната химикалка, го вършат извънредно подобаващ както за работни, по този начин и за персонални цели.

В момента се построява и фабрика в Унгария. Какво по-точно ще създава тя и по кое време ще бъде пусната в употреба?

Глобалната верига за доставки на Групата е една от най-иновативните в своя клас и за това сочи и класирането ни в Gartner за една от 25-те най-хубави компании снабдители. В класацията сме разказани като характерен реализатор в ръководената от клиентите бизнес промяна, известна с потреблението на усъвършенствани технологии като 5G, блокчейн и изкуствен интелект за усъвършенстване на доставките на артикули и решения за клиентите ни в над 180 страни. В момента продължаваме разширението си с построяването на новата фабрика в Унгария, която ще проработи изцяло през 2021 година Тя ще е съсредоточена върху сървърния бизнес на компанията и ще спомогне за затвърждаването на лидерската ни позиция на европейския пазар.

Кои артикули на компанията провокират максимален интерес измежду потребителите в България и района?

В бизнес общността максимален интерес провокират новите флагмани в премиум сегмента – ThinkPad X1 Nano и X1 Fold. И двете устройства имат отлични работни характерности и основни нововъведения, които ги отличават от останалите. Например, X1 Nano е най-лекият ThinkPad, създаван досега, с тегло едвам 907 гр., а. И двете машини оферират впечатляваща продуктивност, дългогодишен живот на батерията и образни резултати, които впечатляват.



От позиция на персоналната приложимост и особено за запалените геймъри представихме Legion 5 Pro, който предлага отлична картина с QHD 16:10 IPS екран и е съвършен за гейминг, даже и в придвижване. Той има и новата Coldfront 3.0 охладителна система, а вграденият AI усъвършенства и най-взискателните геймърски заглавия, с цел да даде на потребителите продуктивност от последващо потомство.

Успявате ли да отговорите на все по-високите условия на потребителите и бизнесите?

Финансовите ни резултати през последната година ясно демонстрират сполучливата ни тактика за предугаждане и отговор на все по-големите потребителски упования. През тази година Lenovo Group образува специфична организация – Solutions & Services Group (SSG), която има значимата задача да предложи цялостни решения за основни промишлености и да укрепи портфолиото на компанията от свързани услуги. Така имаме вяра, че ще подсилим освен водачеството си на пазара, само че и ще затвърдим заслуженото си място в класацията Corporate Knights Index като една от 100-те най-устойчиви компании в света и една от най-иновативните, съгласно Boston Consulting Group (25 място от 50).

Компанията се развива все по-динамично и в даването на услуги и програмен продукт. Разкажете за някои по-интересни и новаторски услуги, които оферирате.

Сред най-актуалните ни услуги сега са ThinkShield и гаранцията при инцидентни повреди - ADP (Accidental Damage Protection). ThinkShield е нашето изцяло портфолио от оферти в областта на сигурността и е основано на последните софтуерни нововъведения. Персонализираната платформа за сигурност е най-цялостното end-to-end предложение за сигурност на пазара и сполучливо засича и възвръща машината ви от кибер офанзиви, и дава най-високо равнище на отбрана. Другата ни новаторска услуга е ADP. Тя се предлага дружно с преносимите компютри ThinkPad от сериите T, P и X и покрива злополуки оттатък общоприетата гаранция, породени от несъзнателно удряне, изпускане, разливане на течности върху устройството, токов удар или пострадване на екрана. Тази специфична отбрана от инцидентни повреди икономисва до 80% от разноските за ремонт или замяна и е особено предопределена за потребностите на хората, работещи в актуалната мобилна и динамична среда.



Какви са упованията и провокациите за Lenovo през финансовата 2021/2022 година?

Като компания от Fortune 500, работеща на 180 международни пазара, упованията ни са позитивни, а провокациите ни не престават и през актуалната година. Благодарение на наклонността за повишение на потреблението на техника и услуги, чакаме темпът на напредък на дигитализацията да е резистентен, а с това и техническите потребности на бизнеса. Този факт, комбиниран с непрекъснатите усъвършенствания в инфраструктурата, приложенията и услугите ни, способства за упованията ни да пожънем доста нови триумфи през идната фискална година. Конкретно в продуктовото ни портфолио чакаме да предложим на потребителите доста усъвършенствани генерации на мобилните ни работни станции, както и отлични нововъведения във високия клас таблети с премиум характерности и висококачествени екрани.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР