Много държави вече предлагат сериозни стимули и специални условия за

...
Много държави вече предлагат сериозни стимули и специални условия за
Коментари Харесай

Расте конкуренцията за привличане на дигитални номади

Много страни към този момент оферират съществени тласъци и специфични условия за чужденци, работещи от разстояниe. Заради конкуренцията, някои държавни управления оферират дори и данъчни тласъци.

До 2035 година броят на цифровите номади по целия свят се чака да доближи 1 милиард. Затова и конкуренцията да бъдат привлечени от редица страни е много яростна, само че пък броят на избралите този работен начин на живот е задоволителен, с цел да има за всички.

Според Масачузетския софтуерен институт, в случай че Гърция притегли 100 000 цифрови номади годишно, които да останат в страната приблизително по 6 месеца, годишната чиста облага за стопанската система на южната ни съседка би стигнала 1,3 милиарда евро. Това се равнява на приходите от едноседмична отмора на 2,5 милиона туристи, съобщи БНР.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Едноседмичен хоум офис в апартамент в хотел в Банско би ни с...

Властите в Малта пресмятат, че цифров бродяга харчи почти 30 000 евро годишно в страната, което би я доближило до това, което туристите са похарчили там през 2019 година.

Оценките на редица страни са, че заселилите се там цифрови номади ще дадат подтик на съживяването на редица бизнеси, потърпевши от пандемията, съобщи БНР.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР