97 000 евро задържаха митнически инспектори при проверка на холандска

...
97 000 евро задържаха митнически инспектори при проверка на холандска
Коментари Харесай

На Калотина задържаха холандска гражданка с недекларирани почти 100 000 евро

97 000 евро задържаха митнически инспектори при инспекция на холандска гражданка на Министерство на правосъдието Калотина, предадоха от пресцентъра на Агенция "Митници ".

На 17 юли 2018 година митническите чиновници стопират за инспекция входящ лек автомобил, пътуващ от Холандия към Турция. Контрабандната валута, в разнообразни купюри, направена на пачки и увита в найлонов плик, е открита в дамската чанта на 54-годишна жена, която пътувала със брачна половинка и пълнолетната си щерка. Преди инспекцията фамилията декларирало, че не придвижва нищо подлежащо на обявление, в това число и валута.

По случая, по разказа на Митница Столична и под управлението на Районна прокуратура Сливница, е формирано досъдебно произвеждане, завършило в изискванията на бързо произвеждане и валутата е отнета в интерес на страната.

Това е втори случай на арестувано огромно количество контрабандна валута на Министерство на правосъдието Калотина през последните 10 дни, откакто на 9 юли 2018 година бяха арестувани 52 000 евро у съпрузи, още веднъж пътуващи от Холандия до Турция през България.

Според Регламент (ЕО) 1889/2005 и Валутния закон над 10 000 евро следва да се заявява при прекосяване на външна граница, каквато е границата сред Сърбия и България. Декларирането не е обвързвано с спомагателни разноски, под формата на налози или такси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР