90-годишната жена тихомълком е придобила бизнеса с алкохол на арестуваният

...
90-годишната жена тихомълком е придобила бизнеса с алкохол на арестуваният
Коментари Харесай

Баба Станка взе бизнеса на сина си Миню Стайков

90-годишната жена тихомълком е придобила бизнеса с алкохол на задържаният олигарх Миню Стайков, сподели инспекция на " България Днес ". След серия финансови интервенции, присъединяване на офшорки и доверени юристи баба Станка Стайкова, майка на Миню става притежател на половината от акциите в основаното от сина и дружество " Разузнавателна служба на Великобритания Индустрийс ". Покрай покупко-продажбите е разгласен и финансовият доклад на алкохолната компания за предходната година. От докемента излиза наяве, че заводът в Карнобат е натрупал над 4.6 мл. лв. загуба.

Наред със завода за ракия и водка в Карнобат " Разузнавателна служба на Великобритания Индустрийс " има и десетки хиляди декари лозя. Любопитно е, че самите покупко-продажби стават по време когато Стайков е в ареста по обвиняване за присъединяване в незаконна група за произвеждане и продажба на акцизни артикули без бандерол, данъчни закононарушения и пране на пари.

Трансформацията започва още през 2016 година Тогава Стайков и приятелите му трансферират акциите си във винпрома на името на две офшорки - " Фронтиър Холдингс " и " Синевикс ". В резултат семейството резервира едвам два % от акциите посредством брачната половинка на олигарха Рени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР