861 французи останаха без автомобилите си в новогодишната нощ заради

...
861 французи останаха без автомобилите си в новогодишната нощ заради
Коментари Харесай

В новогодишната нощ във Франция са запалени 861 автомобила

861 французи останаха без колите си в новогодишната нощ поради палежи, оповестява радио Europe 1. Макар и величествен, броят на опожарените коли е с 41% по-нисък, в сравнение с при посрещането на 2020-а.

В навечерието на Новата година френски медии оповестиха, че за опазването на реда в страната ще бъдат мобилизирани над 100 000 служители на реда и жандармеристи, които да наблюдават за спазването на прелюдия поради карантината комендантски час. Министърът на вътрешните работи Жерал Дарманен прикани префектите да вземат нужните ограничения, с цел да се не позволяват " несанкционирани събирания " и " конфликти в градовете " до края на годината и изключително в нощта на 31 декември.

Радио Europe 1 отбелязва, че статистиката за палежите на коли липсва от сводката на Вътрешното министерство за произшествията в новогодишната нощ. Министър Дарманен е разпратил инструкции до префектите да не оповестяват тези данни на локално равнище, " с цел да се избегне всевъзможен детайл на състезание " по вандализъм.

Миналата Нова година във Франция бе подложен връх по палежи на коли. Тогава в страната бяха опожарени 1 457 коли.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР