„Роскосмос“ възнамерява да представи проект на космическа система, осигуряваща високоскоростен

...
„Роскосмос“ възнамерява да представи проект на космическа система, осигуряваща високоскоростен
Коментари Харесай

Роскосмос възнамерява да осигури интернет за цялата планета

„Роскосмос“ има намерение да показа план на галактическа система, осигуряваща високоскоростен интернет достъп от всяка точка на планетата. Информацията е на РИА Новости.
Роскосмос “ ще би трябвало да се конкурира с фирмите OneWeb и Starlink, финансирани надлежно от Ричард Брансън и Илън Мъск. Официалната презентация на плана е оповестена за 22 май тази година. На нея ще участват представители на огромни съветски компании от финансовия и банковия браншове, както и високопоставени служители.

Това е план за основаването на световна многофункционална осведомителна сателитна система (ГМИСС). Първоначалната самодейност за основаването на тази система принадлежи на компанията „Руски галактически системи“.

За реализацията на плана, до 2020 година са нужни към 229 милиарда рубли ($3,63 милиарда). За тази цел, до месец юни тази година би трябвало да бъде основан холдинг с присъединяване на „Роскосмос“, съветската банка за развиване и външно икономическа активност „Внешекономбанк“ и други организации. Първият стадий, на който ще бъдат показани конструкторските разработки и първите мостри на съставените елементи на новата система, би трябвало да завърши в края на 2020 година.

Да си напомним, че Илън Мъск към този момент изведе благодарение на своята ракета Falcon 9 двата тестови спътника Tintin-A и Tintin-B. SpaceX към този момент тества своята инсталация за широколентов интернет. Като цяло, Мъск има намерение да разположи в орбита 12 000 спътника.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР