82 милиона лева са загубите за българското земеделие от руското

...
82 милиона лева са загубите за българското земеделие от руското
Коментари Харесай

Руското ембарго ударило родното земеделие с 82 000 000 лева

82 милиона лв. са загубите за българското земеделие от съветското ембарго. Това заяви по БНР земеделският министър Десислава Танева. По думите ѝ 44 милиона са загубите в млечния бранш, в плодове и зеленчуци – 22, останалите в бранша на месата и преработката. "За тази една година от въвеждането на съветското ембарго до края на юни директните покупко-продажби, които щяхме да имаме, в случай че не беше това съветско ембарго, е на стойност не повече от 10 милиона евро. Най-доброто решение е тези наказания да отпаднат ", разяснява тя и разясни: "На 7-ми септември се привиква специфичен съвет на министрите на земеделието единствено на тематика мляко и ограничения за поддръжка и ние се надяваме, че настояването, което имаме още от декември, да бъде по някакъв метод задоволено, с цел да компенсираме приходите. "

Министър Танева разяснява също и митингите на земеделците от петък. Според нея евентуално е имало по-приемлив вид за всички страни за въвеждане на ограничения за надзор върху риска от контрабандата на гориво.

"На процедура става въпрос за така наречен ведомствени бензиностанции, които в по-голямата си част са бензиностанции, които са построени по времето на така наречен ТКЗС-та, когато се обработваше земеделската земя под тази форма. След това тези ведомствени бензиностанции станаха обекти, с които земеделските производители зареждаха машинния си парк за дейностите си и техният режим не е приравнен, като условия и условия, на които дават отговор на така наречен търговски бензиностанции. Министерство на финансите подхваща всички ограничения за ограничение на контрабандата. Със сигурност би трябвало да знаем обаче, че не земеделието и друг бранш е секторът, които предизвика контрабандата ", разясни земеделският министър.

"Може би е трябвало да има едно разграничаване във връзка с размерите на вкопаните цистерни на така наречен ведомствени бензиностанции. До края на август би трябвало да влезе в действие това равнене на режима на надзор от страна на страната, на условия за употреба на всички обекти, в които се продава гориво ", разкри Танева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР