81 834-ма шофьори са без валидна застраховка „Гражданска отговорност“ след

...
81 834-ма шофьори са без валидна застраховка „Гражданска отговорност“ след
Коментари Харесай

Около 82 000 клиенти на Олимпик още нямат нова Гражданска

81 834-ма водачи са без годна застраховка „ Гражданска отговорност “ след банкрута на сдружението на „ Олимпик “. До през вчерашния ден на обяд броят на превозените средства, които имат годна наложителна лавица, е 115 858, демонстрира информация на Гаранционния фонд за „ Монитор “.

В началото на месеца най-вече незастраховани транспортни средства по отношение на записаните по области са Видин със 7 на 100, Кърджали с 6,32%, Враца – 5,26%, и Русе с 4,75 на 100.

Преди седмица настоящите полици по застраховка „ Гражданска отговорност “ на автомобилистите са 197 551. От тях 96 658 полици, което е съвсем половината, са подписани на разсрочено заплащане на 3-месечни вноски, а другите – на 6-месечни вноски, демонстрират още плановете на фонда. Това значи, че за шест дни едвам към една пета от нередовните водачи са посетили различен осигурител, с цел да сключат нова лавица.

Но това крие и своите опасности. Ако служител на реда ни хване с невалидна от „ Олимпик “ застраховка „ Гражданска отговорност “ ще ни вземе книжката и ще ни санкции с 250 лв., в случай че сме физическо лице. За юридически лица или еднолични търговци глобите са 2000 лв.. Лице, което не е притежател, само че ръководи моторно транспортно средство без настояща „ Гражданска отговорност “, се санкционира с санкция от 400 лв., гласи законът. От през вчерашния ден „ Пътна полиция “ към този момент го прави, откакто изтече гратисният петдневен интервал за налагане на санкции на водачи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР