80:20 са вече залозите, че ще има кабинет с първия

...
80:20 са вече залозите, че ще има кабинет с първия
Коментари Харесай

РОКАДИ: Нови имена на министри, ДПС и БСП се дърлят за земеделието

80:20 са към този момент залозите, че ще има кабинет с първия мандат на ГЕРБ и с поддръжката на Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. А в коридорите се въртят квоти и имена на министри, които са претърпели рокади, в случай че към момента може да се има вяра на предварителните клюки.

За ГЕРБ ще са финансовото министерство, нововъведенията, районното. Хората на Борисов държали и на силовите ведомства – Министерство на вътрешните работи и защитата. Ден по-рано се говореше за Движение за права и свободи в защитата.

Движението обаче най-вероятно ще излъчи външен министър. Спряга се името на депутата в Екологичен потенциал и водач на европейските либерали Илхан Кючюк. В Европарламента той бе докладчик за Северна Македония.

Очаква се Движение за права и свободи да вземе и екоминистерството, като в групата му в този момент има двама някогашни министри – Станислав Анастасов и Джевдет Чакъров.

Реклама

Спор сред Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия имало за земеделското министерство. Било харесано от Корнелия Нинова, само че хората на Мустафа Карадайъ държат на него.

Чуват се възражения против това Българска социалистическа партия да получи стопанската система, като излъчи някогашния началник на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов. Но било съвсем несъмнено, че взема общественото министерство, в което може да се върне Георги Гьоков, за което Narod.bg към този момент писа.

Като “манипулации, неистини и интриги ” дефинира всички имена Нинова. И разгласи, че самата тя няма да е министър в кабинет на ГЕРБ.

За превоза пък се приказва за Гроздан Караджов от Има Такъв Народ, който бе районен в кабинета “Петков ”.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР