8 години затвор чакат варненския бизнесмен, присвоил зърно за над

...
8 години затвор чакат варненския бизнесмен, присвоил зърно за над
Коментари Харесай

Черни облаци за варненския бизнесмен, присвоил зърно за над 2 млн. лева

8 години затвор чакат варненския предприемач, присвоил зърно за над 2 млн. лв.. Това заяви Окръжната прокуратура във Варна.

Осъденият Тинко Д - притежател на "Тинком Инвест " ЕООД - Варна, присвоил зърното на седем аграрни производители, кооперации и юридически лица. Сред пострадалите е и Професионалната гимназия по селско стопанство в Провадия, която била принудена да понижи разноските за храна и карти за пътешестване на учениците си, а образователният развой бил усложнен.

Разследването открило, че Тинко Д. сключил контракти със седемте ощетени производители на зърно да съхранява продукцията им в зърнобазата на компанията си в Провадия. Бизнесменът поел задължението да съхранява зърното на вложителите и да им го върне, когато го изискат. От своя страна вложителите плащали за съхранението на продукцията.

Вместо да извърши поетите отговорности обаче, Тинко Д. без знанието и единодушието на вложителите се разпоредил с създаденото от тях зърно. Той продал съхраняваната земеделска продукция от името на личните си компании "Тинком инвест " ЕООД и "Агро тинком " ЕООД.

По време на това действие Тинко Д. е бил обвиняем по дело за данъчно закононарушение в изключително огромни размери, по което е бил приет за отговорен и му е била взета парична гаранция от 20 000 лв..

Според Окръжната прокуратура във Варна с получените суми от продажбите на присвоеното зърно той заплащал данъчните отговорности по наказателното дело против него.

С продадената непозната продукция той погасявал отговорностите на личните си компании към Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, лизингови компании, разноски за превоз и вноски по заеми.

Присъдата предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР