70% от българското население заявява, че не вярва в науката

...
70% от българското население заявява, че не вярва в науката
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов: Живеем в експеримента на едно мнозинство, което не вярва в науката

" 70% от българското население декларира, че не има вяра в науката и това съответствува с % на тези, които настояват, че няма вирус, че имунизациите водят до генетични аномалии , че ще им съсипят поколението и така нататък Това води до разделянето в обществото, което се употребява за комфортна политическа платформа ". Това сподели пред БНР пулмологът проф. Коста Костов, народен съветник по белодробни заболявания.

По думите му сега живеем в опита на едно болшинство, което желае да живее в илюзии и желае да ни убеди в несъстоятелността на обстоятелствата :

" Ние ставаме жертва на това болшинство.... Искат да трансфорат една лъжа в обществен консенсус, а истината е във обстоятелствата . Истината е, че имунизациите затварят вратите към лечебните заведения и към реанимациите. Научните данни са от доста страни по света, в които безапелационно съответстват процентите на имунна отбрана при имунизиране. Не по-малко от 95% е отбраната от сериозно протичане при заразяване и най-малко 98%   отбрана от смъртност ".

" За едно зряло общество е особено това да не мисли за себе си,а да мисли за границите на свободата си, с цел да не нарушава свободата на другите. Едно зряло общество се отличава по това, че мисли единно в името на всички. Погледнете кривите на имунизираните и височината на кривите на смъртността в Европа - те се разминават изумително с кривите в България. Колкото по-високи са кривите на имунизираните, толкоз по-ниска е смъртността . това се вижда в Европа. Ние това не желаеме да осъзнаем, че имунизацията ни избавя от тежки и смъртоносни случаи. Да, имунизираните могат да се заразяват, само че вирусният товар е по-малък и ще заразяват по-малко близките, излъчват по-малка инфекциозна доза, науката го потвърждава, в случай че е безсимптомно - не заразяват близките. Ваксинираният се заразява, само че е доста по-малко рисков за близките , имунизираните десетократно по-малко влизат в болница. Това са научни обстоятелства ", изясни пулмологът.

Проф. Костов съобщи, че е за връщане на учениците в учебно заведение, само че при доста непоколебим надзор .

Интервюто на Диана Янкулова с проф. Коста Костов в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР