67 пълнометражни и 12 късометражни заглавия в 11 категории: Архитектура;

...
67 пълнометражни и 12 късометражни заглавия в 11 категории: Архитектура;
Коментари Харесай

Наближава фестивалът Master of Art

67 пълнометражни и 12 късометражни заглавия в 11 категории: Архитектура; Изкуство и власт; Дизайн и мода; Съвременно изкуство; Кулинарно изкуство; Изобразително изкуство; Литература; Музика и танц; Фотография; Театър и кино; Панорама – в 5-ото издание на фестивала за писмено кино за изкуство „ Master of Art”.

В София фестивалът ще се организира от 27 август до 24 септември, а обичайни домакини са кината „ Люмиер Лидл “, кино „ Одеон “, Дом на киното, кино „ G8 “, „ Euro Cinema “,зала Славейков – Френски институт, кино Влайкова, Кино двор „ Улица Шипка “ 23. За първи път ще има и прожекции навън на Платформа А6 на НДК и в границите на Sofia Summer Fest до Националния музей „ Земята и хората “ (28-30.08).
Снимки: Фейсбук  Наближава фестивалът `Master of Art`
В Пловдив „ Master of Art “ ще се състои от 1 до 23 септември в Lucky Дом на киното.

Варненското издание на фестивала ще бъде във Фестивален и конгресен център - Варна в дните от 1 до 8 септември.

„ Със сигурност 2020 година ще бъде запомнена с пандемията от COVID-19, с изолацията, с маските, със обществената отдалеченост, със страха. Ние от „ Master of Art “ желаеме да дадем късмет тази странна и напрегната година да бъде запомнена и с двата формата на 5-ото издание на нашия фестивал – онлайн през април и онлайн в арт кината в края на лято 2020.

„ Master of Art “ не е единствено кино фестивал, това е фестивал на всички изкуства. Тази година публиката ни ще може да се допре до изключителните истории на Жан-Пол Готие, Дора Маар, Милош Форман, Леонардо да Винчи, Едвард Мунк, Ара Маликян, Луис Бунюел, Салвадор Дали, Жоао Жилберто, Никос Казандзакис, Пол Остър, Фернандо Ботеро, Ода Жон, Морис Бежар, Андреа Паладио и доста други.

Благодарим на всички сътрудници, които макар рецесията останаха с нас “, написа артистичният шеф на фестивала Найо Тицин.

Официалната конференция ще се състои на 27 август от 18:00 часа на Платформа А6 на НДК. Специални посетители на конференцията ще са режисьора Емил Христов и българската художничка, която от години живее и твори в Париж – Ода Жон. Веднага след конференцията от 19:00 ч. ще бъде открит и фестивала.

Официалното разкриване на Филмовият фестивал “Master of Art” е на 27 август от 19.00 ч на Платформа А6 на НДК с „ Прегръдката” (реж. Емил Христов и Калин Серапионов).


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР