64-годишният Стивън Падок, който в понеделник вечерта уби 59 души

...
64-годишният Стивън Падок, който в понеделник вечерта уби 59 души
Коментари Харесай

Стрелецът от Лас Вегас можел да направи още по-голяма касапница

64-годишният Стивън Падок, който в понеделник вечерта умъртви 59 души в Лас Вегас, е стрелял в продължение на 9 минути. Това заяви на конференция шерифът на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо. Той уточни, че съгласно последните оценки на управляващите, Падок " е стрелял към 9 минути ". Шерифът акцентира, че стрелецът се е бил подготвил добре за касапницата, съобщи БГНЕС.
Следователите в този момент учат записите от 67 камери, които участвалите в интервенцията служители на реда са носели, както и от камерите в региона на нещастието.
Стана ясно и, че Падок е можел да извърши действието си още през септември. Той е наел апартамент в различен хотел, чиито прозорци са гледали към мястото на провелия се в края на септември музикален фестивал " Животът е хубав ". Полицията счита, че в началото Падок е възнамерявал да провежда кланица по време на този концерт. Не е ясно обаче какво го е предиздвикало да промени проектите си.
Падок стреля от хотелската си стая в Mandalay Bay на 32-ри етаж и умъртви най-малко 59 души. 527 са ранени. Престъпникът се самоуби преди идването на полицията. Това е най-голямото всеобщо ликвидиране в новата история на Съединени американски щати.
Според публикация в The New York Times Падок е съумял да преквалифицира купени законно полуавтоматични оръжия в автоматизирани. За задачата той е употребявал дискови магазинни пълнители, сходни на тези, които са се употребявали за известните в предишното автомати " Томпсън " - с тях в действителност се редуцира времето за пукотевица и то приближава това на автоматизираната пукотевица. Причината - има обратен тласък на оръжието, което в действителност разрешава не стрелецът да натиска спусъка при всеки изстрел, а откатът да бъде употребен като " мотор " и пръстът на спусъка да играе ролята единствено на механична опора, без придвижване. Тези пълнители също могат да се купуват законно в Съединени американски щати, някои за единствено 99 $.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР