58-годишната Николина Благова е една от петте жертви на свлачищетоПет

...
58-годишната Николина Благова е една от петте жертви на свлачищетоПет
Коментари Харесай

Ил Матино: Откриха тялото на издирваната българка на остров Иския

58-годишната Николина Благова е една от петте жертви на свлачището

Пет са към този момент жертвите на свлачището в селището Казамичиола Терме на островИския в Италия. Според локални медии измежду тях е търсената българка. Очаква се публична информация от управляващите за идентичността на починалите и какъв брой са търсените. На острова е оповестено изключително състояние.

Според локалното издание " Ил Матино " това е 58-годишната българска гражданка Николина Благова, омъжена за локален гражданин. Освен нея, досега жертви на свлачището са млада локална италианка, която е разпозната, и три деца, едно от които – бебе, осведоми.

Очаква се формалната информация от управляващите за идентичността на останалите четири жертви и какъв брой души се търсят. Поради това, че от върха на планината Епомео свлачището доближи до морето, в търсенето на изчезнали се включиха водолази и транспортен съд на бреговата защита.

С хеликоптер бяха избавени 8 души, останали блокирани в обект за селски туризъм. Според шефа на област Кампания Винценцо де Лука на 170 души от Казамичола Терме не мога да се върнат по домовете си, които са или разрушени, или рискови за живеене.

Правителството разгласи изключително състояние за интервал от 12 месеца и отпусна първична сума от 2 милиона евро за избавителните действия и всичко належащо след бедствието.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР