50 години от началото на производството на автомобили LADA се

...
50 години от началото на производството на автомобили LADA се
Коментари Харесай

50 години LADA

50 години от началото на производството на коли LADA се отбелязва през днешния ден, припомнят съветските медии.

На тази дата през 1970 година първият ВАЗ-2101 " Жигули " слиза от монтажната линия на Волжския авто цех (ВАЗ) в Толяти.

" Този модел LADA стана най-масовият в историята, както и в историята на съветската автомобилна промишленост. От 1970 до 1988 година са създадени към 4,8 милиона от именития автомобил и неговите модификации ", казат от АвтоВАЗ.

Първият модел, носещ номер 2101, е създаден по лиценз на FIAT на основата на модела FIAT 124. АвтоВАЗ отбелязва, че през 1967 година той получава купата " Автомобил на годината в Европа ". В Съюз на съветските социалистически републики са направени над 800 промени в дизайна му и в следствие ВАЗ-2101 е високо оценен както от локалните консуматори, по този начин и на външния пазар, където навлиза през 1971 година, допълват от компанията.

Автомобилите LADA остават най-продаваните в Русия както измежду новите леки коли, по този начин и втора ръка. През последните 12 години, за които има данни за продажбите на нови коли и лекотоварни коли от Асоциацията на европейските предприятия, колите LADA заемат първата линия по размер на продажбите, от време на време изпреварвайки двойно задграничните съперници. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР