448 страници истинско съкровище за всеки почитател на филмите на

...
448 страници истинско съкровище за всеки почитател на филмите на
Коментари Харесай

Изборът на София

" 448 страници същинско богатство за всеки обожател на филмите на София Копола (сред които " Изгубени в превода ", " Мария Антоанета ", " Някъде " ), които оживяват в в никакъв случай непоказвани до момента фотоси от снимачната площадка, както и вдъхновенията, събудили за живот незабравимите герои във всеки един от филмите й ", по този начин списание Vogue показа една от най-очакваните книжни министър председатели на есента. " Архивът на София Копола " е част от каталога на английското издателство Mack и се появи неслучайно при започване на септември като част от огромната акция, обвързвана с името на София Копола. Лимитирано количество екземпляри от колекционерското издание се продават със особено посвещение и подпис от София Копола.
Фотограф: Sofia Coppola, Archivе (MACK, 2023) Източник: Courtesy of the artist and MACK
Междувременно публиката на 80-ото издание на приветства новия ѝ филм " Присила ", отдаден на вдовицата на краля на рока Елвис Пресли. Журито присъди на актрисата Кейли Спейни огромната премия за женска роля.

Независимата продукция е включена в спортната стратегия и на филмовия фестивал в Ню Йорк, а през октомври на специфична празнична церемония в Лос Анджелес, Музеят на американската кино академия ще отличи за приноса им три фигури от света на киното и София е една от тях (другите две са Опра Уинфри и Мерил Стрийп).

" Архивът на София Копола " е артистичен опит, в който режисьорката и дребният ѝ екип си слагат за цел да обзет в забавна рамка досегашната ѝ кариера в киното. Стъпват върху архивите от всички осем продукции в нейната филмография. В персоналната ѝ сбирка са съхранени фотоси от работния и снимачен развой, референтни колажи, музи, сюжети и бележки от всички досегашни нейни филм.
Фотограф: Sofia Coppola, Archivе (MACK, 2023) Източник: Courtesy of the artist and MACK Реклама
Осемте кино завършения на София оживяват в роман от първо лице, в който тя не икономисва нищо - от идването на концепцията, събирането на екипа и елементи от " кухнята " до доста откровени самопризнания, които човек нормално си разрешава да показа единствено в персоналния си дневник.

Според американската кино журналистка Лин Хършбърг и редакторка на списание W, която е създател на изявлението със София Копола, оповестено при започване на книгата, деликатността и елегантността са присъщи освен за филмите на София, те са неин персонален жанр.

Киното е в ДНК-то на семейство Копола и София не прави изключение. Нейният татко е фамозният режисьор Франсис Форд Копола. Заедно с братята си тя израства на снимачната площадка и едвам навършила една година, попада в кадър от първия филм на трилогията " Кръстникът ".

Да разбере, че изкуството е нейна пътека, ѝ оказва помощ американският фотограф Пол Джазмин , при който София работи известно време като помощник. Открива, че това, което снима, е забавно за клиентите, които посещават студиото мy, и се посвещава съществено на фотографията, където фамилното ѝ име няма огромно значение.
Фотограф: Sofia Coppola, Archivе (MACK, 2023) Източник: Courtesy of the artist and MACK Реклама
" По това време учех история на изкуството в Университета на Калифорния и към момента не бях наясно със себе си. Трудно ми беше да схвана какво желая да върша с живота си. Пробвах да рисувам, само че не се справях добре. Благодарение на работата с Пол се осмелих да направя едно списание с ксерокопирани страници, което беше моята реакция към света, към забавните тематики и персони. То попаднало в ръцете на Фумихиро Хаяши, който ме нае, с цел да фотографирам в списанието му Dune ", споделя София Копола.

Скокът към киното идва с късометражния филм Lick the star (1998). " Заснет на 16 мм лента, този филм разказваше за момиче от седми клас, което се пробва да балансира сред желанията си и действителността в учебно заведение. Бях доста обезпокоена, само че се изненадах, че мога да приложа всичко, научено до момента в региона на фотографията, дизайна и музиката, тъй че общото им звучене да трансформира кино лентата в нещо доста забавно, ненадейно даже за мен. "

Когато набира кураж, с цел да направи първата си огромна стъпка, инцидентно или не ѝ попада романът The Virgin Suicides на Джефри Юдженидис, който я въодушевява за дебюта ѝ в игралното кино.
Автор: Sofia Coppola, Archivе (MACK, 2023) Източник: Courtesy of the artist and MACK
" Обикнах тази книга, припознах се в нея. За мен романът беше красиво надникване в свeта на девойките. Помня като тийнейджърка какъв брой доста обичах да извозвам времето си в моята стая, в бленуване, в разглеждане на списания и диалози по телефона. Хареса ми тази тайнственост на момичешките персонажи в книгата. Прииска ми се да ги вървя след и се впуснах в това премеждие. Не знаех, че желая да дирижирам филми, преди да прочета тази книга , тя промени моя свят. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР