4054 нови заразени за вчерашния вторник и 54 починали!!!! Отново

...
4054 нови заразени за вчерашния вторник и 54 починали!!!! Отново
Коментари Харесай

Николай Слатински: Цената на лошите управленски решения е с пъти по-висока отколкото в нормална ситуация

4054 нови инфектирани за вчерашния вторник и 54 умряли!!!! Отново над 4000. И по всяка възможност тази седмица ще имаме 4 дни подред над 4000. А в миналото ни плашеха с черни чували в случай че имаме три дни подред по 100 инфектирани. Както написа Цветозар Томов, какво ли ще ни кажат когато имаме три дни подред с по 100 умряли от вируса? Нека за момент да се замислим – за понеделник-сряда тази седмица имаме:
117 нови умряли от вируса
(за предходната седмица те бяха 204, а за по-миналата 108);

Така умрелите от вируса станаха 1466.
299 нови инфектирани медицински служащи
(за предходната седмица те бяха 482, а за по-миналата 332);

Така инфектираните медицински служащи станаха 2664.

По изчисленията на мой ФБ-приятел, при тези темпове на заразяване на медицински служащи с най-малко по 100 души дневно, след 25 дни здравната система ще разгласи, че към този момент не е в положение да хвърля нови и нови медицински служащи в гърлото на пъкъла. И тогава властта и 1 милиард да отпусне за лекарите и медицинските сестри, няма да има на кого да ги даде. Освен в случай че и жениците в регистратурите и хигиенистките не накара да се маскират като вирусолози.

Обратното преброяване на цялостния разпад на здравната система е почнало - 25, 24, 23...
592 нови инфектирани постъпили в лечебни заведения
(за предходната седмица те бяха 644, а за по-миналата 536);

Така постъпилите в болница станаха 3191.
Плюс 239 (вчера 210) в интензивните отделения в неистова борба за живота.
4075 нови инфектирани в София
(за предходната седмица те бяха 6495, а по-миналата 2959).

Така инфектираните в София станаха 21533.
В понеделник написах, че в случай че продължаваме по този начин, то през тази седмица:
Ще стигнем 250 нови умряли през тази седмица.
Ще стигнем 550 нови инфектирани медицински служащи.
Ще стигнем 850 нови инфектирани постъпили в лечебни заведения.
Ще стигнем 5250 нови инфектирани в София.

Вече се притеснявам, че прогнозите са ми били много и много оптимистични, а за София убийствено оптимистични.

И да ви опиша тук за моя парадокс.
Аз, както и сътрудниците, към този момент седмица повеждам лекциите си от у дома - положително решение, по-добре късно, но въпреки всичко най-накрая взето....

Но когато нямам лекции, както през вчерашния ден, съм длъжен... да седнал съм на работното си място половин ден! Това е неуместно решение, лишено от капчица даже разсъдък.
Мен от работа не ме е боязън. Винаги съм час по-рано най-малко заран на бойния си пост. Малко креативно време ми остана и употребявам всяка минута за четене, писане, мислене и надграждане.

Тук приказвам за нелепото и куриозно безогледно решение, когато би трябвало да се бутам в (гр)адския превоз (колега написа през днешния ден - " в метрото сега е манифестация на кихащи и кашлящи! " ), да изгубвам час натам, час насам, да се посрамвам на опасности, с цел да седна пред служебния си компютър и да проведа пред него 4 часа, вместо 6 часа пред домашния!

Аз не знам в какви глави се е родило такова решение, по-скоро анти-решение. Какво значи, че през съответния ден нямам лекции? А пороите от дипломни работи? Те ми гълтам съвсем цялото свободно от лекции време. А работата над утрешните лекции? А четенето на есета? А писането на научни изявления?

Само който не е роден за просвета и преподаване, той не схваща, че научният и преподавателският труд не се поддават на работно време и имат един зложелател – нелепите решения, които изяждат скъпото за тях креативно време. А в тези дни – и ни подлагат на безусловно ненужни тежки опасности, директни опасности за нашето здраве и даже за нашия живот.

Днес цената на неприятните и алогични управнически решения е с пъти, с доста пъти по-висока в сравнение с в естествена обстановка. За това ми е думата при образеца с моя случай…
Следва още малко статистика.
Вижте първите пет срéди по брой инфектирани:
1. 04 ноември – 4054.
2. 28 октомври – 2760.
3. 21 октомври – 1472.
4. 14 октомври – 819.
5. 7 октомври – 437.

Това са все последните пет срéди... Да чакаме ли на 11 ноември 6600 инфектирани?

Ето върховете за обособените дни от седмицата:
За понеделниците върхът е към този момент 2427 – на 2 ноември.
За вторниците върхът е към този момент 4041 – на 3 ноември.
За срèдите върхът е към този момент 4054 – на 4 ноември.
За четвъртъците върхът е 2689 – на 29 октомври.
За петъците върхът е 2891 – на 30 октомври.
За съботите върхът е 1803 – на 31 октомври.
За неделите върхът е 1225 – на 1 ноември.

Тази седмица лиши по жесток метод върховете и за понеделник, и за вторник, и за сряда на предходната, мегарекордна черна седмица…
Да забележим и първите пет седмици по най-голям брой сумарно за понеделник-сряда:
1. 02.11.-08.11.: 10522.
2. 26.10.-01.11.: 7572; общо 16180.
3. 19.10.-25.10.: 3832, общо 8386.
4. 12.10.-18.10.: 2191; общо 5101.
5. 05.10.-11.10.: 1156; общо 2815.
Ако по този начин продължава, общият брой новозаразени за понеделник-сряда през идната седмица ще бъде евентуално 14000.

На персонални пристигна и писмо с доста мъдри и разтревожени думи, в което се споделя, че ние всички сме се вторачили в лечебните заведения, само че никой от нас не поглежда към ДКЦ-тата:
„ За да си направиш фотография в болница, ти мерят температура през прозорче и в случай че имаш даже 37.3, без тест не те преглеждат. Ако имаш - отиваш си в къщи и джипито да те лекува. Повечето работещи в ДКЦ клинични и рентгенови лаборанти са пенсионери. И пациентите се натрупат за кръв и проби на едно невидимо разстояние. А ние в ДКЦ сме с по една маска, шлемче и ръкавици. Ако има гащеризон, благодат версин. От две седмици идват очевидно тежко заболели за рентгенови фотоси, без тест. Чак тогава се пращат за тест... и се потегля по аптеки, градски превоз и така нататък Вече имаме доста инфектирани лаборанти. Дори млади. като се изпозаразим и ние, кой ще ни замести? Кой ще намерения за нас? За клиничната лаборатория в действителност не ми се приказва. Там е смут.

Никой не пита от кое място потеглят всеобщо болните - а те гръгват от поликлиниките.
Сега джипитата се затвориха, само че се пращат пациенти за проучвания и оттова нататък кой както се оправи. А ние дали сме инфектирани и носим ли вируси на околните и на хората по превоз и магазини? Никого не го е грижа за нас, това не са пресилени думи! Като че ли са ни отписали - да караме до момента в който можем и след това да се оправяме както можем.
Лечение се прави в точния момент, а не когато е късно.. Не се оплакваме, обичаме си работата. Просто разясня, че доста инфектирани се получават и от поликлиниките, те са развъдниците на инфектирани. Ние нямаме протокол на деяние при пациент с коронавирус. Трябва ограничение и при нас. Пациентът да се изолира в съответното ДКЦ и да се съообщи в РЗИ, с цел да се разпореди превоз и лекуване. А не да се мотаят по коридорите болните и здравите по едно и също време. Така здравите ще стават заболели, само че болните няма да стават здрави. А след това, разотивайки се, болните пътуват по градския превоз. Досетете се какво става с другите пасажери. Само се замислете какъв брой хора се заразяват по този начин! “
...
И както одеве ми писаха на персонални:
" Тези цифри са статистика на безсилието на здравната система и стъкмистика на безхаберието на ръководещите. "

Николай Слатински, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР