''За ДПС по-важен е докладът за върховенството на закона, а

...
''За ДПС по-важен е докладът за върховенството на закона, а
Коментари Харесай

Йордан Цонев каза защо евродепутатите на ДПС не са подкрепили резолюцията за България

''За Движение за права и свободи по-голям е отчетът за върховенството на закона, а не резолюцията на Европейската комисия. В него има съществени рецензии. Резолюцията е доста неприятно формирана. Тя придвижва българския политически спор на европейско равнище.Така депутатът от Движение за права и свободи - Йордан Цонев, разяснява сериозната резолюция за България, гласувана през вчерашния ден в Европейския парламент. Той бе посетител предаването ''Панорама'', което се излъчва по Българска национална телевизия.

" За нас е значимо да създадем разлика сред двата документа. В 15-а точка на резолюцията са включени правата на жителите. Там е включен целият пиедестал на Движение за права и свободи за правата и свободите. Затова нашите евродепутати се въздържаха, тъй като текстът е неприятно формиран. Вътре има текстове, които са неприемливи за политиката на Движение за права и свободи и сме го споделили ясно. Нашето сърце е най-близо до българския народен интерес. Ние сме едни от най-активните членове на международните либерали ", разясни дългогодишният деятел на Движение за права и свободи.

" Ние сме най-сериозният лобист за НАТО и Европейски Съюз още от 1990 година. Ние бяхме твърдо от първия ден за това ", по този начин Цонев отговори на обвиняването на някогашния ръководител на Движение за права и свободи - Лютви Местан, който съобщи, че Движение за права и свободи е партия, която е оплетена в съветски зависимости.

" Христо Иванов оглавява митинга против личната си промяна ", твърди политикът от Движение за права и свободи.

Цонев с решителност съобщи, че Движение за права и свободи няма никакво въздействие в правосъдната система, а по-късно упрекна кръга ''Капитал'', че се занимава с политически инженеринг. Според него Христо Иванов е съпричастен точно към този кръг.

''Имаше едно крило в Движение за права и свободи, което направи опит да продаде партията на непозната страна. То беше ампутирано. Това ще се случи и с други, последвали образеца на Местан'', сподели Йордан Цонев.

Той съобщи, че по проблема ''Росенец'' Движение за права и свободи ще приказва с документи, когато се успокои политическата конюнктура и няма идни избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР