''Ситуацията в Столична община надхвърли моите негативни и песимистични очаквания

...
''Ситуацията в Столична община надхвърли моите негативни и песимистични очаквания
Коментари Харесай

Борис Бонев: Всички от опозицията са цвете в сравнение с това проклето управление

''Ситуацията в Столична община надвиши моите отрицателни и песимистични упования за ръководството на София. Да, несъмнено, че има смяна след толкоз вложени милиарди, само че ние би трябвало да се съпоставяме с всеки различен град в Европа и България. София изостава в своето развиване. Град като Тирана е даван за образец. Белград, Скопие и Тирана са пред нас, което е шокиращо. Виждаме разпада, в който живеем. Корупцията и кражбите участват в публичните поръчки в строителството''. Това съобщи Борис Бонев, общински консултант на ''Спаси София'' в Столичния общински съвет. Той бе посетител в предаването ''ЕвроДикоФ'', излъчващо се по телевизия Евроком.

''10% се приемаше за ''нормален'' подкуп едно време, в този момент се приказва за 50, 60%. Така се чува от някои места и съм податлив да допускам на сходни числа, в сравнение с да считам, че са пресилени. Не би трябвало да си разрешаваш и една стотинка да вземаш, тъй като няма изплъзване от тази схема'', добави общинският консултант.

Той счита, че работата на ''Спаси София'' през годините е спомогнала фактически за справяне с част от проблемите в столицата. Бонев посочи това, че компании са били санкционирани за некачествена работа след техен сигнал.

Във втората част на диалога Сашо Диков и Борис Бонев разговаряха за политиката на национално равнище:

По думите на Бонев, практиката в Истанбул и Будапеща демонстрира, че обединена съпротива смъква диктатори и неприятни управленци. ''Мисля, че можеше да се откри обща кандидатура против Йорданка Фандъкова на локалните избори. Надявам се да са взети поучения след несполучливия опит Йорданка Фандъкова да бъде свалена от власт'', разяснява Борис Бонев.

Той бе безапелационен, че ''Спаси София'' няма да взе участие на парламентарните избори.

''Продължаваме да робуваме на това кой бил ляв, кой бил десен, кой бил злепоставен, кой не бил. Независимо кой има недостатъци от опозицията, не подвластно, че някои носят тежестта на своето политическо минало, всичките са цвете за мирисане спрямо Бойко Борисов. Всички спрямо това проклето ръководство. То унищожи демокрацията, няма по-лошо ръководство. Опозицията би трябвало да се сплоти против Бойко Борисов и ГЕРБ''', съобщи с решителност младият политик.

''Времето напредна и аз съм все по-малко оптимист за такова обединение'', призна Бонев, който предлага цялата съпротива да се сплоти в едно изборите, по образеца на унгарската съпротива. Според него може да се реализира договореност за няколко съществени точки като евроатлантическата интеграция на България, разграждането на модела ''Борисов-Пеевски'', правосъдна промяна и други

''За бъдещето на България е значимо Бойко Борисов повече да не е на власт. Чисто за демокрацията е по-здравословно някой да не се задържа на власт прекомерно дълго'', добави още Борис Бонев.

Той счита, че Българска социалистическа партия не е дейна съпротива, а опасенията му са, че опозицията няма да се разбере между тях и Борисов ще има четвърти мандат.

Целия диалог сред Сашо Диков и Борис Бонев можете да изгледате във видеото след 1:12:20:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР