''Беше съобщено по медиите, че Висшият съд в Белград е

...
''Беше съобщено по медиите, че Висшият съд в Белград е
Коментари Харесай

Цветан Василев: Борисов има коз срещу Гешев, говори се и за филмирани оргии

''Беше обявено по медиите, че Висшият съд в Белград е решил, че са изпълнени предпоставките за моето изгонване преди съвсем към месец. Тук бих желал да направя следното конкретизиране. Първо, аз по принцип не разясня правосъдни решения, само че поради интереса първо ще кажа да не се бърка Висшият с Върховния съд. Висшият съд съставлява все едно Софийски градски съд. Подобни решения се апелират пред второинстанционния Апелативен съд''. Това разкри банкерът в заточение Цветан Василев в предаването ''ЕвроДикоФ'', което се излъчва по ТВ Евроком. Той се включи по скайп от Белград.

''Висшият съд взема решение по напълно формалната част от настояването за изгонване Т.е, че аз не съм сръбски жител, че закононарушението, за което ме търси България не е по сръбските закони, че закононарушението, по което ме желае България, не е с предходна отминалост. След това бих желал да вметна, че решението е много спорно, тъй като на процедура това е трето позитивно решение за изпълнени предпоставки по обвиняване, което към този момент на процедура не съществува'', съобщи още Василев.

''А по спомагателните претенции от страна на прокуратурата на процедура съдът отхвърля това. Буламач от българската прокуратура. Не тъй като са ми огромни почитатели, а тъй като обвиняванията им са съшити с бели конци. В най-скоро време ще кажа на моя блог настояванията за екстрадиция на българската прокуратура, с цел да се види какво тъкмо е равнището на обвиненията'', добави банкерът в заточение.

Той приказва и за повдиганото му обвиняване поради квитанция, която твърди, че е подправена. ''205-те милиона в никакъв случай не са били вземани от банката, твърди Цветан Василев.

''КОНПИ е една незаконна организация, каквато е и прокуратурата. Обслужва ползите на мафията, основно на Пеевски'', счита той.

''Гешев е от дълго време подвластен. Преди да хване случая КТБ е бил на персонална среща с Пеевски. Каквото е заречен, той го е извършил - да замете следите на Пеевски и да внесе обвинителния акт в съда против мен и моите колеги'', твърди Цветан Василев.

По думите на Цветан Василев, Бойко Борисов държи Иван Гешев с компромат, който му е коз

''Договорки по телефона, които са дръж със СРС-та, за хора, които в този момент са в ареста, говорило се е за преустановяване на производства. Това е повода да се откажат Пламен Георгиев да го повдигнат за основен прокурор, приказва се и за някакви оргии негови, които са филмирани (б.р. засяга Иван Гешев). Човек цялостен с комплекси и явно им е доста удобен'', показа банкерът. ''Много са пресни спомените му по какъв начин определеният с неговите гласове Цацаров внезапно не помни обещанията'', съобщи Василев по адрес на Бойко Борисов.

Банкерът разяснява и внушенията, че той си заплаща на ТВ Евроком, с цел да му дават думата. ''Поредното двуличие на тази власт''. ''А рекламодателите на Нова ТВ, а рекламодателите на Канал 3, а рекламодателите на вестниците на Пеевски? Дали няма да излязат по-интересните неща, в случай че ги ревизират тях'', запита Василев в подтекста на това, че сега биват проверявани рекламиращите по време на предаванията на Сашо Диков, Люба Кулезич и Владо Береану. ''Няма по какъв начин да заплащам и няма с какво да заплащам. В доста тежко финансово положение съм, с цел да заплащам. От какъв брой години молите Пеевски да се появи при вас там?'', добави Василев.

''Човек без морал, напълно подвластен от Пеевски, човек в залеза си, като пинчер, който обикаля и пуска сигнали'', по този начин Цветан Василев обрисува личността на Николай Бареков..

''Ако съм желал да тичам от някъде, съм щял да тичам през юни 2014 г.'', по този начин Цветан Василев отговори на въпрос дали ще бяга в Дубай.

''Моята прогноза е, че и Борисов, и Пеевски ще имат проблеми'', разяснява още банкерът.

Той затвърди тезата си, че Борисов сега е подвластен от центъра, чието лице е Пеевски, само че добави, че през 2013-2014 година това не е било по този начин и тогава надалеч не са били едно цяло. Василев разкри, че мнението на Бойко Борисов за Делян Пеевски и майка му не е било по никакъв начин положително преди няколко години. ''Освен това Борисов доста добре знае кой му е почнал следствията и отворените досъдебни производства през 2013 година Този, който управлява Цацаров и този, който управлява Гешев в този момент. Пеевски е лице на центъра, само че не дръзвам да кажа, че е единствено той'', сподели още банкерът в заточение.

''Знае се по какъв начин работи Пеевски. Пеевски е рекетьор, той първо мен ме рекетира. Дойде при мен с претенции, които може би надхвърляха милиард. След като отхвърлих незабавно започнаха офанзивата. Лошото е, че аз не предвиждах офанзивата да стартира по този холивудски сюжет с обвиняванията за ликвидиране. Аз знам, че ми е била подготвяна заповед за арест. Знам от хора, които в този момент не мога да подложа на риск'', напомни Василев а по-късно добави, че съгласно него, в случай че се върне в България, това значи да го съди Пеевски. Той продължава да счита, че ще бъде премахнат в българския арест, в случай че попадне там, и ще се върне при други условия, различен съд, пред който да потвърди невинността си, само че и отговорните, съгласно него, за сриването на банката, да бъдат осъдени.

В края на изявлението Василев удостовери желанието си да бъде разпитан от съда онлайн.

Цялото изявление можете да изгледате след 1:25:10 във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР