33-годишният полицай, стрелял по 18-годишния грабител в София, е безупречен.

...
33-годишният полицай, стрелял по 18-годишния грабител в София, е безупречен.
Коментари Харесай

Любомир Николов: Полицаят, прострелял грабителя в София, е безупречен

33-годишният служител на реда, стрелял по 18-годишния изедник в София, е безукорен. Служителят персонално е закарал простреляния с патрулния автомобил до болница.


Това заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов на ексклузивен брифинг по случая в Съдебната палата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В нощта на 17 против 18 септември в Четвърто районно управление (на МВР) в столицата две девойки подават сигнал за обир на телефон 112. Те били нападнати от трима непознати, очевидно към 18-годишни, облечени със суитчъри и маски на лицето.

Николов осведоми, че неотложно към мястото е ориентиран полицейски екип. След гонене, в това число в рейс от градския превоз, един от причинителите е хванат, другите двама хукват да бягат.

„ В този миг единият от служителите на реда потегля след двамата бягащи и на няколко пъти извиква: " Стой, полиция! Ще изстрелвам! ". Лицата не се преценяват с командата, служителят създава два контролни изстрела, същото е доказано и от очевидци, след което и изстрел по едното от бягащите лица ", сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Полицаят персонално е откарал простреляният до болница " Токуда ". След намесата на лекарските екипи се открива, че младежът е умрял.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи увери медиите, че полицейският чиновник, създал изстрела, е безукорен, със 7-годишен стаж в системата, на 33 години, неведнъж награждаван, в това число от министри.

Задържаните за грабежа са остарели познайници на полицията и е открито, че са направили голям брой грабежи в региона, в който е станала престрелката.

Заместник градският прокурор на София Христо Кръстев също се включи с детайлности към случая. Той заяви, че е осъществено освидетелстване на двама полицейски чиновници, при което са конфискувани обтривки от ръцете им, както и униформеното им облекло. Проверките за наркотични субстанции и алкохол са негативни и при двамата полицейски чиновници.

В рамките на днешния ден наблюдаващият прокурор ще реши дали служителя да бъде притеглен като обвинен. Има още очевидци за разпит. Николов попълни, че в региона на грабежа са открити изхвърлени движимостите на жертвите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР