31 души са починали, а няколко други са били хоспитализирани

...
31 души са починали, а няколко други са били хоспитализирани
Коментари Харесай

31 души починаха след натравяне с алкохол в Индия

31 души са умряли, а няколко други са били приети в болница в Индия, откакто са пили отровен алкохол, пишат международни медии, цитирайки локални издания. Смъртните случаи са настъпили основно в две села в източния щат Бихар, където продажбата и потреблението на алкохол са неразрешени.
Прочетете още
Такива забрани са в действие в няколко индийски щата, което води до преуспяване на черния пазар на на ниска цена алкохол. Той е създаван в нерегламентирани улични дестилерии и убива стотици хора всяка година.

При последния случай мъже в област Саран почнали да повръщат, след което положението им се влошило. Трима от тях починaли на път за болничното заведение, а други - по време на лекуването си.

Началникът на болничното заведение съобщи, че до момента са осъществени 22 аутопсии. Властите са подхванали ограничения против магазините за незаконен алкохол в региона. Арестувани са няколко търговци.

От петте милиарда литра алкохол, които се изпиват всяка година в Индия, към 40% се създават незаконно, сочат данни на Международната асоциация на производителите на спиртни питиета и виновност в Индия.

Незаконният алкохол постоянно се подправя с метанол, с цел да се усили силата му. При усвояване метанолът може да аргументи слепота, увреждане на черния дроб и гибел.

През юли 42 души починаха в западния щат Гуджарат, откакто пиха незаконен алкохол. При сходен случай в северния щат Пенджаб предходната година имаше към 100 жертви. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР