30-40% вероятно ще поскъпне зимнината тази година. Това се случва

...
30-40% вероятно ще поскъпне зимнината тази година. Това се случва
Коментари Харесай

С 30-40% вероятно ще поскъпне зимнината тази година

30-40% евентуално ще нарастне зимнината тази година. Това се случва поради нанесените вреди от климатичните фактори, съобщи ръководителят на браншовата камара " Плодове и зеленчуци “ Цветан Цеков. Според него втората причина е, че българското произвеждане е извънредно намаляло. 

Производство ни на плодове и зеленчуци се редуцира за последните 30 години и едвам 10-15% се осъществя. Освен това има стесняване на пазара за българската продукция, изясни Цеков.

Председателят на браншовата камара " Плодове и зеленчуци “ изясни, че огромна част от работната ни ръка е отпътувала за Европа.

" Това е една също доста значима причина да не можем да си прибираме реколтите. Една част от това българските плодове и зеленчуци да ги няма по нашите магазини е това, че ни лишиха пазарите и то родните пазари, да не приказваме за експортните. Това се случва поради навлизането на по този начин наречените съдружие за съвременна търговия. Това са огромните търговски вериги, които започнаха да постановат артикули, които са от европейски страни, от трети страни. Постепенно бяхме изместени от едни наши обичайни пазари “, сподели той в ефира на bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР